#

Документальний фільм про Бучу отримав телепремію "Еммі"

28.09.2023 15:55
Документальний фільм про Бучу отримав телепремію "Еммі"
Фото з мережі Інтернет

Документальний фільм "Загублені душі Бучі" ("The Lost Souls of Bucha") став кращим в номінації "Видатний сценарій" ("Outstanding writing Emmy Awards" 44-ої телепремії Еммі у галузі новин та документалістики

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "International Emmy Awards" у Facebook.

Фільм "The Lost Souls of Bucha" досліджує жахливі події, пов'язані з масовими вбивствами та злочинами, які сталися у Бучі в лютому-березні 2022 року. Ця трагедія вразила світ своєю жорстокістю і привернула увагу до військового конфлікту в Україні та його наслідків.

"The Lost Souls of Bucha" був створений режисером та журналістом Майклом Вертхеймером, а також за підтримки американського медіа-конгломерату Vice Media Group.

Також у номінації "Найкраща новинна програма" ("International Emmy Award for News") переміг британський канал Sky News за висвітлення війни в Україні.

Телеканал отримав нагороду за програму "Битва за Бучу та Ірпінь" ("The Battle For Bucha & Irpin"). Цей випуск новин розпочався 5 березня 2022 року, коли відбувалися жорстокі бої за Бучу та Ірпінь під Києвом.

На сайті премії йдеться:

Цивільне населення розбомбили, і багатьом з них не залишилося нічого іншого, як тікати. А інших, включно з журналістами Sky, розстріляли у своїх автомобілях.

Нагадаємо, що трейлер фільму "Буча" презентували на 80-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook