#

Доля українських хрущовок: Мінрегіон підготував новий план і внесе в червні

11.06.2018 10:41
Доля українських хрущовок: Мінрегіон підготував новий план і внесе в червні

За даними експертів на даний момент на Київщині 72 млн квадратних метрів або 1,2 млн квартир вимагають реконструкції або заміни, а це значить, що фактично кожен 4-й городянин живе в будинку, який потребує капітального ремонту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УБР".

Раніше в уряді розглядався план знесення старих будівель, а натомість будівництво і надання нового житла. Але за даними фахівців, якщо порівняти цифри, то щорічно в Україні здається всього 10 млн квадратних метрів житла, а заміни вимагає 72 млн квадратних метра. Зрозуміло, що нової житлоплощі не вистачить.

Тому Мінрегіонрозвитку розробив концепцію реінноваціі старого житла і незабаром цей проект буде винесено на загальне обговорення. Не дивлячись на те, що дискусійним питання залишається з кількістю мешканців, чиє згоду необхідно отримати підряднику на реновацію, проект має всі перспективи успішного впровадження.

Як відзначають в Мінрегіон, на цей проект в бюджеті як на поточний рік, так і на наступний зможуть виділити 1,6 млрд грн. Ці кошти планується витратити на енергоефективність обвешен будівель.

За даними НА Держуправління при Президенті України на проведення капремонту старих будівель знадобиться близько 400 млд грн половина держбюджету країни за 2018 рік. В даний момент про виділення таких коштів і мови бути не може. Проте Геннадій Зубко. Віце-прем'єр, дав зрозуміти, що зараз уряд більш схиляється в до плану капремонту «хрущовок», за його інформацією це буде коштувати бюджетй3,5 млн грн, а раніше в країні налічувалося близько 20 тис. Таких будівель. Також зазначив і той факт, що після капремонту термін експлуатації таких житлових будівель становитиме від 100 до 200 років. Але яку саме суму на даний проект можуть виділити в Мінрегіоні не можуть зараз сказати.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: