#

Досвід Ізраїлю може стати допоміжним у відновленні Київщини

16.08.2022 11:24
Досвід Ізраїлю може стати допоміжним у відновленні Київщини
Фото з місця подій

Учора, 15 серпня, голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.   

Під час зустрічі учасники обговорили ключові напрямки співпраці. Зокрема, щодо створення реабілітаційних центрів для військових та навчання українських психологів методам роботи з людьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі через пережиту війну.

Крім того, Олексій Кулеба зазначив, що під час організації навчального процесу в умовах війни Київщина перейматиме досвід Ізраїлю. Зокрема, щодо облаштування укриттів у закладах освіти та підготовки педагогів і дітей до навчання. 

Зауважимо, що Ізраїль надає різнобічну допомогу Київщині з перших днів повномасштабного вторгнення. Мобільні бригади ізраїльських лікарів продовжують допомагають у точках, що найбільше постраждали від звірств російської армії, зокрема в Бучі, Бородянці та невеликих населених пунктах.

Олексій Кулеба підсумував:

Досвід Ізраїлю є допоміжним для відновлення Київщини. Ця держава, як і Україна, перебуває в умовах військової загрози. Попри це її громадяни мають можливість повноцінно жити. І ми маємо навчитися одночасно і воювати, і розвиватися.

Нагадаємо, що в Україні з 1 серпня стартувала благодійна акція зі збору монет "Смілива гривня", яка триватиме до 31 жовтня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook