#

Дрібний олігарх Буковський хоче стати багатшим за рахунок ветеранів АТО

10.07.2019 06:58
Дрібний олігарх Буковський хоче стати багатшим за рахунок ветеранів АТО
Роман Буковський

Депутат Київської обласної ради від "Опозиційного блоку" Роман Буковський вирішив забудувати багатоповерхівками село Нові Петрівці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням "Антикор"

Допомагає депутатові в цьому сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький - той самий, з подачі якого суди забороняли проводити будь-які акції і мітинги у горезвісного "Межигір'я" Януковича. І для досягнення своєї мети депутат і сільський голова не гребують порушенням закону і не шкодують бюджетних коштів. До того ж цинічно прикриваються учасниками АТО.

У 2013 році сільський голова Нових Петрівців вирішив збільшити вдвічі територію села за рахунок державних земель. Прийняли закон, затвердили нові межі села. Таким чином територія села збільшилася до 2105,5447 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, які раніше перебували в державній власності.

Частину ділянок одразу передали громадянам у приватну власність для ведення садівництва та особистого сільського господарства. Однак, глава села відразу вирішив будь-якими способами відібрати землі, які були відведені в приватну власність ще до включення цієї території в межі Нових Петрівців. Тому у серпні 2014 го сільрада прийняла рішення "Про оформлення права комунальної власності на земельні ділянки, що увійшли в межі села Нові Петрівці" . У преамбулі рішення вказана благородна мета - забезпечення жителів села-учасників антитерористичної операції земельними ділянками. (В цілому мова йде про 25 земельних ділянок загальною площею 24,75 га.)

Законні власники земельних ділянок подали касаційну скаргу. Але це не заважає нашим «героям» використовувати землі на свій розсуд. Так, одна з ділянок площею 1,5536 га вже належить на правах приватної власності депутату Київської обласної ради від опозиційного блоку Буковському Роману Володимировичу.

Частина з 25 спірних ділянок змінила власників, поки тривають судові процеси: їх оформлено на підставних осіб. Незважаючи на те, що це земля сільськогосподарського призначення, ні картоплю, ні пшеницю нові господарі там не вирощують. На частині території вже з'явився будівельний паркан і проводяться підготовчі роботи. Туди заїжджають вантажівки, планую територію, очевидно, скоро почнуть завозити будівельні матеріали.

Дуже висока ймовірність того, що на цій території виросте якийсь житловий комплекс, враховуючи, що пан Буковський пов'язаний з відомою в області будівельною компанією "Профрембуд" і деякий час її очолював.

Ось така справжня мета збільшення вдвічі території села та скасування державних актів на ділянки, які люди отримали ще до включення цих земель до складу Нових Петрівців. А так благородно все починалося - "з метою забезпечення жителів села-учасників антитерористичної операції земельними ділянками".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: