#

Друга спроба: у Броварах висадять Алею пам’яті загиблим на війні жінкам (ФОТО, ВІДЕО)

24.11.2020 19:35
Друга спроба: у Броварах висадять Алею пам’яті загиблим на війні жінкам (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

У четвер, 26 листопада, відбудеться висадження Алеї пам’яті загиблим жінкам у російсько-українській війні у парку "Перемога"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Жіночий ветеранський рух" у Facebook.

Наразі це друга спроба висадити алею у броварському парку. Першу спробу через погіршення погодних умов організатори перенесли на невизначений термін.

На цей момент на території парку вже зробили підготовчі роботи – встановили таблички з іменами загиблих військовослужбовиць.

16 декоративних яблунь Недзведського – це пам’ять про дівчат, які віддали найцінніше – життя за свободу і мир в Україні. Вони будуть зеленіти та квітнути, як квітла кожна з них. Для увічнення пам’яті про сучасних Героїнь, ГО "Жіночий Ветеранський Рух" висаджує "Алеї пам’яті" в пам’ять про жінок, що загинули на Сході України, – йдеться в повідомленні.

П’ять алей вже висаджені в Краматорську, Києві, Львові, Черкасах та Житомирі.

Цей проєкт є важливою складовою нової патріотичної історії України, її нового сприйняття. Проєкт потрібен як задля вшанування пам’яті, так і для виховання покоління, яке має розуміти, який важкий шлях нині проходить країна, та якою ціною виборюється мир та незалежність.

Концепція алеї – декоративні яблуні з рожевим цвітом за кількістю загиблих жінок на момент висадки. Алеї демонструють хронологію жіночих втрат на фронті, адже перша алея налічувала 13 дерев, а зараз висаджується вже 16. До кожного дерева є іменна табличка з датами життя та епіграфом "Не плач, мамо, я розквітну весною", – повідомляється в анонсі.

У Броварах на алеї вперше встановлять табличку з QR-кодом. За ним можна буде подивитися перший сезон документального проєкту "Жінки, які загинули за Україну", що створили ГО "ЖВР" разом із Українським інститутом національної пам’яті.



Читати "Моя Київщина" у Telegram