#

У Броварах висадять Алею пам’яті загиблим на війні жінкам

16.11.2020 21:10
У Броварах висадять Алею пам’яті загиблим на війні жінкам
Фото з мережі Інтернет

Громадська організація "Жіночий Ветеранський Рух" висадить 16 яблунь у пам’ять про загиблих на російсько-українській війні жінкам у парку "Перемога", що у Броварах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку "Жіночого Ветеранського Руху" у Facebook.

У середу, 18 листопада, об 11 годині в пам’ять про загиблих у російсько-українській війні жінок висадять 16 декоративних яблунь Недзведського із рожевим квітом.

Це вже 6 Алея пам’яті загиблим жінкам в Україні, такі є вже у Києві, Львові, Краматорську, Черкасах та Житомирі, - йдеться у повідомленні.

Як розповідається далі, у Броварах вперше на Алею буде встановлена табличка з QR-кодом, за яким можна буде подивитися перший сезон документального проєкту "Жінки, які загинули за Україну", який створили ГО "ЖВР" разом з Українським інститутом національної пам’яті.

Концепція Алеї  декоративні яблуні з рожевим цвітом, по кількості загиблих жінок на момент висадки, алеї демонструють хронологію жіночих втрат на фронті, адже перша алея налічувала 13 дерев, а зараз висаджується вже 16. До кожного дерева є іменна табличка з датами життя та епіграфом "Не плач мамо, я розквітну весною, - зазначається у анонсі.

Нагадаємо, що у Ворзелі відновили пам’ятник загиблим воїнам АТО.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: