#

Дружина ексміністра Кожари розповіла про ув'язнення чоловіка

07.04.2020 15:10
Дружина ексміністра Кожари розповіла про ув'язнення чоловіка
Марина Козерод

41-річна дружина Леоніда Кожари, якого підозрюють у вбивстві медіа-менеджера Сергія Старицького, розповіла про утримання чоловіка під вартою

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком". 

Варто зауважити, що Марина Козерод, яка нещодавно зізналася у ненавмисному вбивстві Сергія Старицького, - неодноразова призерка чемпіонатів світу і континенту з боксу і кікбоксингу, чемпіонка Європи-1997 з боксу. 

Наразі жінка знаходиться у їхньому будинку в селі Чайки Києво-Святошинського району. 

Жінка зазначає, що інформацію про те, що вона зізналася у ненавмисному вбивстві старицького лише через 33 дні після події трохи недостовірна.

"Це трохи не так, бо те саме я говорила разом із Леонідом Олександровичем і 9, і 16 березня. Дати запам’ятала, бо це були понеділки. Ніхто нас ні в прокуратурі, ні у поліції, спершу в Боярці, потім у Києво-Святошинському районі не чув. Тільки 25 березня, коли чоловіка зупинили на дорозі, щоб зачитати рішення про затримання, з третьої спроби мені вдалося заяву подати. Через два дні я повторила свої слова на суді. Ще раз сказала про те, що сталося, вчора у слідчого. До того впродовж місяця після загибелі Сергія ми сиділи вдома і нас ніхто не чіпав. Ми не проходили навіть як свідки. Думаю, відповідним органам не важко підняти документи і переконатися, що ми хотіли дати свідчення. Однак вони нікого не цікавили", - розповідає Марина Козерод.

Окрім цього, колишня спортсменка розповіла, що познайомилася з Леонідом Кожарою вісім років тому, а одружилися у 2015, коли той вже не був міністром. 

"Так, у непрості для нього часи. Хоча, зізнаюся, майже весь час нашої переписки я не знала, що Льоня займає таку високу посаду. Навіть не пам’ятаю, як додалася в друзі. Вочевидь через друзів друзів. Я тоді в основному мешкала за кордоном. Леонід писав мені, що він депутат трьох скликань, міністр. Але мене це не вражало. Якось пропускала повз вуха. Я ж дівчинка – не дивилася на посади, а на людину. Леонід радив знайти його у "Вікіпедії", потім відправляв посилання. Тричі! І я кожен раз не читала. Ще думала: якої він високої про себе думки, що я про нього маю читати. То чоловік має за жінкою бігати, а не навпаки", - зауважує Марина.

Марина Козерод повідомляє, що свій останній бій провела у далекому 2014. Боксом жінка почала займатися у 15.

"Я тренувалася в клубі ЦСКА в Києві, разом із братами Кличками. Ще перед тим, як вони переїхали в німецький Гамбург і розпочали професійну кар’єру. Вони для мене не були кумирами ні тоді, ні зараз. Хлопці як хлопці, хороші люди. А тоді якраз виграла чемпіонат Європи серед любителів і пішла у професіонали. Не так за грішми, як за титулами, бо походжу не те що б з багатої, але й не з бідної сім’ї. Так ось, на профі-рингу мені довелося боксувати з дівчинкою, яка насправді була хлопчиком, котрий зробив операцію зі зміни статі. Коли дізналася про це незадовго до бою, трохи знітилася", - інформує жінка.

Варто зауважити, що після затримання з чоловіком Марина бачилася лише один раз.

"Їжджу щодня, бо привожу їсти. Можна возити все, крім молочного. Взагалі у Льонечки була виразка шлунку, тому з вибором їжі треба бути уважним. Хотіла купити азійську їжу, яку чоловік любить. Але мама наполягла, що готуватиме сама, домашнє.Адвокат розмовляє наживо через день, а я бачити Льонечку не можу. Мені дали довідку, що дозволена одна зустріч. У зв’язку з пандемією коронавірусу ще й вона відкладається. Думаю, найближчого понеділка чоловіка привезуть додому, для слідчого експерименту. Наскільки я розумію, свідчення не співпадають. З того, що знаю я, експертиза показала, що сліди пострілів є тільки на моєму одязі і на Леонідовому. Але нам адвокат пояснив, що схоже може бути, коли заходиш з вулиці чи з іншої кімнати, в якій накурено. Запах обов’язково приліпиться до одягу й волосся. Те саме й тут: вбігаєш у кімнату і потрапляєш у хмаринку від пострілу. Порохові гази осідають. За словами нашого юриста, цей доказ – лише опосередкований. Ні в мене, ні в чоловіка немає слідів ні на руках, ні на нігтях, ні на обличчі, ні на шиї", - розповідає жінка.

Щодо умов ув’язнення Марина розповідає, що все доволі цивілізовано: в камері зроблений євроремонт, телевізор, холодильник, гаряча вода, душ, туалет. Наразі Леоніда утримують у Вишгороді.

Щодо подальшого спілкування з родиною Старицьких Марина інформує, що мала бажання піти на похорон, однак родичі загиблого не бажають підтримувати контакту. Жінка розповідає, що зовсім не переймається можливістю бути затриманою.

"Ні. Ми здивовані, що під варту взяли Леоніда. Бо дані експертизи не проти чоловіка. До того ж є мої свідчення. Проте Льонечку не лише посадили на 60 діб, так ще й суму застави визначили фантастичну. Навіть не пригадую, щоб десь траплялася схожа. Розумію, що в когось виникають асоціації, що, мовляв, міністр при Януковичі, має великі гроші. Але якби ви подивилися, як ми живемо, то здивувалися б. Не хочу ні на кого говорити поганого, але ми всі бачили хороми Пшонки. Наші на цьому тлі – повна протилежність. Для нас 14 мільйонів гривень застави – сума непідйомна", - зізнається Марина Козерод.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: