#

Дружина в.о. голови Бориспільської РДА Садовського не може навести порядок у реєстраційній службі Мін’юсту

20.08.2019 17:07
Дружина в.о. голови Бориспільської РДА Садовського не може навести порядок у реєстраційній службі Мін’юсту
Ірина Садовська

До порталу "Моя Київщина" звернулися колеги зі стійким переконанням, що або в реєстраційній службі реформа пройшла повз реєстраційну службу

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", листування з реєстраційною службою триває уже майже півроку.

Дружнє до інформаційного порталу "Моя Київщина" інформаційне агентство з березня 2019 року намагається отримати свідоцтво про реєстрацію у Міністерства юстиції. Проте за час листування з відомством вони отримають лише відписки з відповідями, що необхідно внести правки. Тричі листами повідомлялося про те, що "інформація про засновника не відповідає відомостям Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців.

Також ще однією підставою для утримання від реєстрації була вказівка змінити формулювання програмної мети агентства, яка мала би відображати основні напрямки діяльності. Головна проблема полягає у тому, що співробітники служби не надають консультації, а лише дають відписки нормами законів. В усній формі через п’ять (!) місяців було повідомлено, що позитивного рішення щодо реєстрації агентство не отримає до того часу, поки в графі заяви "Засновник інформаційного агентства" не буде вказано дані про фізичну особу, що є засновником юридичної особи, яка бажає набути статусу інформагентства.

В уточненні до даного пункту йдеться: (зазначаються засновник(співзасновники) інформаційного агентства, яке зареєстровано як юридична особа, місцезнаходження засновника (співзасновників), їх номери засобів зв’язку та банківських рахунків, при цьому якщо засновник (співзасновники) є фізичні особи вказується: прізвище, ім’я, по батькові та необхідні дані паспорта громадянина України; якщо юридичні особи: повне найменування, що відповідає відомостям Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань).

Проте, варто додати, що інформаційне агентство є зареєстрованим тільки після отримання свідоцтва про державну реєстрацію. Через неточності у формулюванні, а саме  – "зазначаються засновник(співзасновники) інформаційного агентства, яке зареєстровано як юридична особа" – що, напевно, коректніше звучало б таким чином – "зазначаються дані про засновника юридичної особи, яка набуває статусу інформаційного агентства", проблем з реєстрацією не виникло б.

Окремої уваги потребує пункт 2.7 Положення про державну реєстрацію інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності: "У разі виявлення в заяві відсутності (неточного або неправильного зазначення) відомостей, які передбачені Законом та цим Положенням, Мін'юст може письмово повідомити про це засновника (співзасновників) у межах строку, установленого в пункті 2.5 Положення".

Саме цей пункт Положення дозволяє працівникам юстиції не надавати роз’яснення щодо виявлених неточностей. Фактично, відповіді є шаблонними, адже жодних пояснень, окрім пунктів Закону у відповідях не надавалося.

Складається стійке враження, що заступник міністра по реєстраційній службі Ірина Садовська, яка курує даний напрямок, не може налагодити роботу відомства, адже співробітники не намагаються допомогти в отриманні необхідних документів, а лише надають відписки буквою закону. Напевно, новому керівництву країни варто звернути увагу на роботу Мін’юсту, адже чиновники мають допомагати, а не штучно створювати перепони.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: