#

Дружина ексміністра Кожари може загриміти до в'язниці

14.11.2020 13:30
Дружина ексміністра Кожари може загриміти до в'язниці
Леонід Кожара та Марина Козерод

У прокуратурі Київщини повідомили, обвинувальний акт за фактом надання неправдивих свідчень у кримінальному провадженні відносно дружини ексміністра закордонних справ України Марини Козерод було скеровано до суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Нагадаємо, що в лютому цього року в селі Чайки Києво-Святошинського району директор ТОВ "Спорт медіа проект" Сергій Старицький нібито застрелився з пістолета, який був зареєстрований на ексмістра закордонних справ Леоніда Кожару. Спершу справа була кваліфікована як самогубство, однак пізніше з’ясувалося, що це було вбивство, у якому запідозрили колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару.

26 березня його дружина Марина Козерод написала заяву, в якій стверджує, що намагалася відібрати пістолет з рук Сергія Старицького. Відтак, у суді жінка сказала, що її чоловік не вбивав товариша, а саме вона причетна до смерті гостя. За словами Марини Козерод, вона намагалася відібрати зброю у Сергія Старицького, однак під час цієї боротьби пролунав постріл і він впав на підлогу. Ексміністра, за словами жінки, в цей момент не було в кімнаті.

Однак висновки експертів спростували усе сказане фігуранткою провадження під час виступу в суді та в рамках слідчого експерименту. 10 квітня правоохоронці повідомили жінці про підозру, адже вона навмисне дала неправдиві покази, щоб "прикрити" свого чоловікаТакі дії караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: