#

Дружина Олега Барни продовжує захищати його честь у суді проти телеканалу "1+1"

02.02.2024 13:00
Дружина Олега Барни продовжує захищати його честь у суді проти телеканалу "1+1"
Олег Барна

Дружина екснардепа Олега Барни, який загинув на фронті, продовжить захищати його чесне імʼя у судовому процесі проти телеканалу "1+1", який поширював наклепи на депутата 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Прямий".

Ольгу Барна Подільський районний суд Києва визнав правонаступницею у цьому процесі.

Як нагадала Ольга Барна, справа стосується позову її загиблого чоловіка до співробітників каналу, які виклали декілька сюжетів із наклепами на депутата.

Власне, позов тягнувся давно. Ми з адвокатом подали заяву про долучення мене до справи як правонаступника, оскільки я вважаю, що усі матеріали справи підтверджують правоту чоловіка і я виконую його (Олега Барни, — ред.) останню волю

 — сказала пані Ольга.

Позов Барни Олега Степановича до Колтунова Ігоря Сергійовича про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування неправдивої інформації — задовольнити повністю

– йшлося в ухвалі суду.

Журналіст “1+1”, який  зводив наклепи на Олега Барну — Ігор Колтунов, став депутатом Київської обласної ради від партії "Слуга народу".

Олег Барна був активним громадсько-політичним діячем, брав участь у студентському голодуванні у 1990 році під назвою "Революція на граніті", у Помаранчевій революції та Революції Гідності, де отримав поранення під час обстрілів 18 лютого 2014 року.

Попри поранення вже у липні 2014-го Олег Барна пішов добровольцем у зону АТО. Після повномасштабного вторгнення у 2022 році знову пішов добровольцем на фронт. Спершу служив у складі 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола, потім – у 68-ій окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку оборони.

Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання від “Блоку Петра Порошенка” Олег Барна у квітні 2023 року загинув на фронті. Згодом його було посмертно нагороджено орденом “За мужність”.

Партія “Європейська Солідарність” виступила з вимогою до журналіста і телекомпанії “1+1″негайно виконати рішення суду, принести спростування і вибачення.

Нагадаємо, що Верховний Суд врятував від тюрми екснардепа від Київщини.



Читати "Моя Київщина" у Facebook