#

ДТЕК олігарха Ахметова витратила 300 мільйонів на відновлення електромереж Київщини

03.10.2022 10:20
ДТЕК олігарха Ахметова витратила 300 мільйонів на відновлення електромереж Київщини
Рінат Ахметов

Енергетичний бізнес Ріната Ахметов поніс значних витрат через руйнування мереж

Війна для Ріната Ахметова, як і для всієї країни, почалася ще у 2014 році з анексії Криму та захоплення частини території українського Донбасу.

Ще до повномасштабного вторгнення росіян донецький бізнесмен втратив контроль над великою кількістю активів в металургії, енергетиці, нерухомості, телекомі, машинобудуванні та АПК.

Попри мільярдні втрати, навіть тоді Ахметов був переконаний, що досягти миру на Донбасі можна лише шляхом перемовин. Для цього він радив робити все можливе та неможливе і сідати за стіл переговорів хоч із "чортом лисим". Після 24 лютого думка мільярдера змінилась кардинально:

Путін – воєнний злочинець, а Росія – країна-агресор.

Із того моменту найбагатша людина України втратила, щонайменше, половину своїх статків. Сам Ахметов наразі оцінює власні збитки десятками мільярдів доларів. На початку 2022 року Forbes оцінював його статки в 13,7 млрд доларів.

Значних втрат через руйнування мереж поніс енергетичний бізнес Ахметова, які зазнавали та зазнають регулярних обстрілів.

Насамперед, йдеться про "ДТЕК донецькі електричні мережі", на другому місці – Київщина, на відновлення інфраструктури якої після деокупації вже витратили 300 млн грн. Третя за масштабами руйнуваннями – Дніпропетровщина.

Нагадаємо, що понад 8 000 дітей із Київщини цього року мали змогу відпочити та оздоровитись, а  більше 2 500 дітей — відправитися у туристичні подорожі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook