#

Дубінському та іншим "слугам" Президент висунув підозру

23.10.2019 06:20
Дубінському та іншим "слугам" Президент висунув підозру
Олександр Дубінський

Президент Володимир Зеленський та керівництво партії "Слуга народу" вимагають, щоб депутати, які є членами фінансового комітету Ради, та автори кількох законопроектів пройшли детектор брехні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

З деяких джерел відомо, що Давид Арахамія у внутрішньо-фракційному чаті "Слуги народу" повідомив про відповідну вимогу Президента. Проте депутати з комітету говрять, що до ОПУ дійшла неправдива інформація.

"Яка інтрига! Офіс Президента висунув підозру 11 народним депутатам від партії Слуга народу. Їх звинувачують в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради... Офіс вимагає від депутатів-слуг пройти детектор брехні (поліграф)", - повідомляє політичний експерт Павло Розенко.

Олександр Дубінський, що перебуває на посаді заступника голови фінансового комітету і також підлягає перевірці на поліграфі, вважає, що такими зверненнями невдоволені рішенням депутати просто створюють наклеп на членів комітету. Також обранець назвав таку поедінку неповагою до парламенту.

"Причина [вимоги президента- ред.] – звернення в ОП кількох депутатів, яким не сподобалось голосування членів комітету, де було прийняте рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т. зв. "площадок Яценка", демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА", - написав нардеп у своєму дописі.

Дубінський додав, що він та його колеги по комітету готові пройти детектор брехні та довести, що жодних хабарів за прийняття рішень вони не отримували. Проте він заявив, що поліграф мають пройти і співробітники ОПУ і депутати-автори "скандальних законопроектів". Таких проектів законів Дубінський нарахував 8 і опублікував їх у соцмережі разом з переліком їхніх авторів.

Нагадаємо, що 16 жовтня колишня в. о. Міністра охорони Уляна Супрун до свого допису про геморой прикріпила фотографію усміхненого Олександра Дубінського.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: