#

Два газобетонні заводи російського олігарха Молчанова на Київщині перейдуть у власність України

23.08.2023 13:30
Два газобетонні заводи російського олігарха Молчанова на Київщині перейдуть у власність України
Андрій Молчанов

ВАКС націоналізував активи російського олігарха Молчанова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина". Як йдеться в повідомленні ДБР, компанія "АЕРОК" володіє двома газобетонними заводами в Україні в Обухові та Березані Київської області. У травні минулого року ДБР встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову.

Рішенням суду було націоналізовано статутний капітал товариства на 437,5 млн грн, 24 обʼєкти майна олігарха на Київщині та Львівщині, кошти на рахунках і вилучену готову продукцію.

Офіс генпрокурора зазначає, що підставою для націоналізації активів Молчанова стали матеріали кримінального провадження за двома статтями, зокрема за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників (ч. 4 ст. 110−2, ч. 3 ст. 436−2 КК України).

Повідомляється, що група компаній Група ЛСР сприяє веденню агресивної війни, сплачує податки до бюджету країни-агресорки Росії у значних обсягах. Також Група ЛСР бере участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників війни Росії проти України, інвестує в будівництво житла для військовослужбовців РФ.

Нагадаємо, що Київобленерго поки не будуть націоналізовувати

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: