#

Дві велики птахофабрики на Київщині на межі зупинки

10.03.2022 17:30
Дві велики птахофабрики на Київщині на межі зупинки
Фото з мережі інтернет

Агрохолдинг “Авангард” повідомив про суттєві втрати виробничих потужностей внаслідок російської агресії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресреліз компанії.

Ряд ключових птахофабрик зупинені та знеструмлені. Птахи залишились без харчування і приречені на вимирання, фінансові втрати на поточний момент сягають 1,5 млрд грн.

У Херсонській області закрилась птахофабрика “Чорнобаївська”. Вона повністю знеструмлена, а виробництво повністю зупинено. Частину готової продукції і курей попри обстріли вдалося роздати місцевому населенню, але більша частина птахів гине через відсутність їжі. Близько 3 млн курей загинуть без можливості їх утилізувати.

В такій ситуації найближчим часом можуть опинились й інші ключові підприємства агрохолдингу, зокрема, птахофабрика в Макарові та птахофабрика під Броварами Київської області. Втрати тільки цих підприємств складуть до 1 млн птахів. 

Неможливість утилізації мільйонів птахів, що гинуть, створює загрозу екологічного лиха. Підприємства агрохолдингу з об’єктивних причин не мають можливості вирішити ці проблеми та убезпечити своїх працівників без допомоги держави.

Нагадаємо, що 10 березня 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців відбила атаку десятків ворожих танків на Броварщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook