#

Двох суддів Київщини звільнили за рішення по "майданівцях"

29.06.2018 16:07
Двох суддів Київщини звільнили за рішення по "майданівцях"

Вища рада правосуддя звільнила суддю Дарницького районного суду Києва Набудович Ірину Олександрівну через рішення стосовно активістів Євромайдану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українську правду".

"Суддя Набудович І.О. порушила присягу судді під час прийняття судових рішень про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та про накладення адміністративного стягнення стосовно осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період із 21 листопада 2013 року", – повідомили у відомстві з посиланням на заяву прокуратури.

19 червня 2017 року ВРП вирішила притягнути суддю до відповідальності, а тепер ухвалила звільнити її.

Крім того, на засіданні в середу до відповідальності було притягнуто іншого суддю Київщини, який штрафував "майданівців".

"Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Підкурганного Володимира Володимировича з посади судді Вишгородського районного суду Київської області", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що справа щодо нього була відкрита за заявою голови ГС "Українська спілка Автомайдан" Андрія Михайловського.

Напередодні суд у Дніпрі зобов'язав місцеву владу опублікувати петицію активістів за відставку з посади директора КП "Муніципальна поліція" колишнього командира дніпропетровського "Беркуту" Андрія Ткаченка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: