#

Екологи оштрафували Броварську міськраду майже на 700 тис грн

28.04.2021 10:05
Екологи оштрафували Броварську міськраду майже на 700 тис грн
Фото з місця події

Державна екологічна інспекція Столичного звернулась до Комунального підприємства Броварської міської ради "Броваритепловодоенергія" з письмовою претензією про відшкодування шкоди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook.

На підставі доручення Прем’єр – міністра України у період з 23 березня по 2 квітня Державна екологічна інспекція Столичного округу здійснила позаплановий захід державного нагляду (контролю) Комунального підприємства Броварської міської ради "Броваритепловодоенергія".

Під час проведення контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства встановлено, що підприємство "Броваритепловодоенергія" забруднило недостатньо очищеними зворотними водами земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка межує з очисними спорудами КП "Броваритепловодоенергія" в селі Квітне, що в межах Калинівської ОТГ.

Розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства Комунальним підприємством Броварської міської ради Броварського району "Броваритепловодоенергія" і складає 684 тис 480 грн.

Державна екологічна інспекція Столичного звернулась до Комунального підприємства Броварської міської ради "Броваритепловодоенергія" з письмовою претензією про відшкодування шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, внаслідок неорганізованого скиду зворотних вод з каналізаційно - очисних споруд Комунального підприємства.

Також нагадаємо, що у вівторок, 27 квітня, на черговій сесії Броварської міськради винесуть на розгляд проєкт рішення про додаткову електрифікацію парку "Перемога".

Читати "Моя Київщина" у Telegram