#

Екологічне освітлення: Київобленерго встановлює світлодіодні лампи

15.05.2020 17:21
Екологічне освітлення: Київобленерго встановлює світлодіодні лампи
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що компанія "Київобленерго" вже встановила 370 екологічних світлодіодних ламп та планує повністю обладнати такими лампами усі районні підрозділи Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Варто зауважити, що світлодіодні лампи більш безпечні, споживають у рази менше електроенергії та не містять шкідливі для людини і природи речовини. За останні роки компанія замінила 18% освітлювальних приладів, що містять ртуть, а повний перехід на енергоефективне LED-освітлення очікується у 2022 році.

 ДТЕК – відповідальна, надійна компанія, що піклується про здоров'я своїх клієнтів і працівників. Так, в минулому році ми замінили 749 старих ламп на надійніші - світлодіодні. Ми дбаємо про екологію в нашому регіоні, - зазначив генеральний директор "Київобленерго" Віталій Шайда.

У 2020 році енергетики планують замінити ще 1130 ламп. Серед переваг таких ламп також легка утилізація. Оскільки ртутні лампи вимагають спеціальної утилізації, то відпрацьовані люмінесцентні лампи у "Київобленерго" централізовано збирають, зберігають непошкодженими і в заводському пакуванні, після чого віддають на утилізацію підрядним компаніям, ліцензованим Міністерством енергетики та захисту довкілля.

Нагадаємо, що на територіях двох домоволодінь раніше судимих жителів Васильківщини, співробітники місцевого відділу поліції виявили нелегальні посіви нарковмісних рослин.

Довідково:

Компанія ДТЕК розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств. До того ж вона є найбільшим приватним інвестором в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників. 100% компанії належить SCM Limited, а кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Читати "Моя Київщина" у Telegram