#

Екс-депутат Київоблради Макаренко замість Рабиновича став довіреною особою кандидата в президенти Бойка

20.02.2019 17:49
Екс-депутат Київоблради Макаренко замість Рабиновича став довіреною особою кандидата в президенти Бойка
Юрій Бойко та Вадим Рабинович

Кандидат в президенти, депутат Верховної Ради Юрій Бойко позбавив народного депутата Вадима Рабиновича статусу довіреної особи в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua", Рабинович був зареєстрований як довірена особа Бойко 25 січня 2019 року.

Відповідно до закону про вибори президента України, кандидат має право в будь-який час до дня виборів прийняти рішення про відкликання довіреної особи та внесення іншої кандидатури замість вибулої, і Бойко цим скористався 12 лютого.

У зв'язку з цим 15 лютого ЦВК скасувала реєстрацію Рабиновича і зареєстрував замість нього Михайла Макаренка.

Нагадаємо, що Юрій Бойко формально балотується як самовисуванець, але де-факто його підтримує проросійська партія "За життя", обличчям якої є Вадим Рабинович. Політраду цієї політичної сили очолює кум президента Росії Віктор Медведчук.

Бойко в період 2006-2012 років тричі обіймав посаду міністра енергетики в урядах Віктора Януковича і Миколи Азарова. У 2012-2014 роках був віце-прем'єром.

У 2014 році балотувався в президенти, але отримав лише 36 тисяч голосів і зайняв 14-е місце. Того ж року став депутатом Верховної Ради як перший номер у списку партії "Опозиційний блок".

В кінці 2018 року Бойко пішов на союз з політичною силою Віктора Медведчука "За життя", за що його виключили з "Опоблоку".

Нагадаємо, що Михайло Макаренко у 2010 році став депутатом Київської обласної ради від "Партії регіонів". На момент обрання буд головлікарем пологового будинку №5 у місті Києві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: