#

Екс-генеральний директор Google відвідав Чорнобильську зону (ФОТО)

15.06.2023 18:20
Екс-генеральний директор Google відвідав Чорнобильську зону (ФОТО)
Фото з місця події

Бізнесмен IT-сфери та колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт відвідав зону відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Ерік Шмідт, відомий не тільки як бізнесмен та інженер програмного забезпечення, але й як голова Schmidt Family Foundation - родинного фонду, що займається вирішенням питань здоров'я океанів та довкілля, відновлюваної енергії, здорових продовольчих систем та захисту прав людини.

Перед візитом до зони відчуження Ерік Шмідт зустрівся з першим заступником голови ДАЗВ Андрієм Тимчуком та заступником голови ДАЗВ Максимом Шевчуком. Під час зустрічі керівники обговорили завдання підприємств, події, що відбувалися під час окупації зони відчуження та проєкти щодо відновлення діяльності підприємств. Також була обговорена можливість подальшої спільної діяльності між ДАЗВ та фондом.

Ерік Шмідт відвідав ДСП "ЧАЕС".  У супроводі технічного директора Олександра Тітарчука він ознайомився с поточною роботою станції й почув факти про період, коли на ЧАЕС перебували рашисти,  побачив центральний щит управління, блочні щити управління №3 та №4, простір під НБК "АРКА".

Однак, те, що найбільше вразило Еріка Шмідта, це стан підприємств у зоні відчуження після окупації. Він не міг зрозуміти безглуздих дій окупантів, які трощили будівлі та офіси, шукаючи вживану комп'ютерну техніку. Засмутила його розповідь та фотодокази з пограбованих лабораторій, адже це втрата результатів досліджень та наукового потенціалу.

Вразило своєю історією та покинутими будівлями місто Прип'ять. Ерік Шмідт відвідав легендарний парк розваг, пройшовся по центральній площі поруч із ДК "Енергетик"  та на власні очі побачив, які непоправні наслідки несе за собою техногенна катастрофа.

Ерік Шмідт  запевнив, що США та зокрема сам меценат, підтримують й будуть продовжувати підтримувати Україну та вектор її розвитку.

 Нагадаємо, що у зоні відчуження планують висадити 1 млн саджанців у рамках проєкту "Зелена країна".



Читати "Моя Київщина" у Telegram