#

Екс-голова Донецької ОДА незаконно орендує землю в Кагарлицькому районі

26.04.2018 14:52
Екс-голова Донецької ОДА незаконно орендує землю в Кагарлицькому районі
Шишацький Андрій

Сьогодні, 26 квітня, на сайті прокуратури з'явилася інформація, що колишній голова Донецької облдержадміністрації за часів Януковича Андрій Шишацький безпідставно скаржиться на дії силовиків, які вимагають повернути незаконно отриману вприватну власність земельну ділянку площею 25 га

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У засобах масової інформації з’явилась новина, що колишній голова Донецької облдержадміністрації, який зараз є керівником сільськогосподарського підриємства в Кагарлицькому районі, скаржиться на дії прокуратури, яка пред’явила до суду позов з вимогою повернути у державну власність землю площею 25 га.

Читайте також:  Орендар землі з Кагарличчини прийшов до КОДА скаржитися на прокурорів.

Підставою пред’явлення зазначеного позову стало те, що на підставі рішення Мирівської сільської ради Кагарлицького району зазначений керівник сільськогосподарського підриємства отримав державний акт на право приватної власності на земельну ділянку для створення селянського господарства на території району, яку в подальшому перепродав іншій особі.

Кагарлицька місцева прокуратура, вивчивши документи, що стали підставою для отримання громадянином земельної ділянки із земель державної власності встановила, що сільською радою прийнято рішення про передачу громадянину спірної земельної ділянки сільськогосподарського призначення не у приватну власність, а у постійне користування.

При цьому, чинним законодавством передбачено, що громадяни мають право на одержання у власність земельних ділянок для ведення селянського  господарства у межах середньої земельної частки розміром 2,62 га.

Таким чином, із державної власності безпідставно вибули землі сільськогосподарського призначення вартістю майже 700 тисяч гривень.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. У провадженні, в порядку ст. 36 КПК України, прокурором надано вказівки слідчому. Досудове розслідування триває.

Довідково:

Шишацький Андрій – екс-голова Донецької ОДА та обласної ради. Третього березня 2014 року Шишацький підтримав рішення сесії про проведення "референдуму" на користь "ДНР". А через три тижні, 24 березня 2014 року, він переконував журналістів, що жодного референдуму облрада проводити не планує, і він виступає за єдність України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: