#

Екс-мер Ірпеня Карплюк полетів в Іспанію до забудовника Вишнякова

31.07.2019 10:13
 Екс-мер Ірпеня Карплюк полетів в Іспанію до забудовника Вишнякова
Володимир Карплюк

У четвер, 25 червня, Володимир Карплюк відправився за кордон, щоб зустрітися з давнім знайомим і бізнес-партнером Ігорем Вишняковим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Багнет".

Володимир Карплюк вилетів рейсом Київ-Аліканте авіакомпанії SkyUp PQ731 о 00:54. Разом із  ним цим же рейсом відправилися його піарник Петро Щербина та бізнес-партнер Володимир Співак.

Ігор Вишняков - колишній секретар Ірпінської міської ради часів правління Віктора Януковича. Він був засновником групи компаній BGM і забудовником мікрорайону "Благодатний", який вважається однією з найбільш скандальних забудов Ірпеня.

Ошукані інвестори "Благодатного", які не отримали свої квартири (вони так і стоять недобудовані протягом декількох років), не менше 6 разів виходили на акції протесту з перекриттям нової ірпінської дороги на Київ.

Багато інвесторів не приховували, що вирішальним фактором для того, щоб вкласти гроші в піраміду Вишнякова стала саме публічна підтримка з боку Карплюка.

Як відомо, напередодні виборів колишній мер Ірпеня не з’явився на допит ГПУ, тому Луценко приїхав вручити йому підозру особисто. Очевидно, що після програшу на виборах Карплюк не зможе сховатися за депутатською недоторканістю, тому втеча від кримінальних переслідувань - єдиний надійний спосіб уникнути в'язниці.

Відтак, це вже не перша втеча екс-мера Ірпеня від слідчих дій. Кілька років тому, коли правоохоронці прийшли до нього з обшуками, Володимир Карплюк деякий час переховувався в Польщі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: