#

Політолог заявив, що ексмеру Ірпеня Карплюку відмовили у в'їзді до США - той заперечує

17.01.2024 08:30
Політолог заявив, що ексмеру Ірпеня Карплюку відмовили у в'їзді до США - той заперечує
Володимир Карплюк

Політолог Мар'ян Ощановський заявив, що колишньому міському голові Ірпеня Володимиру Карплюку нібито скасували візу для в'їзду до Сполучених Штатів, але сам бізнесмен це заперечує

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на УНІАН.

За словами політолога, Карплюк довгий час намагався налагодити відносини з американськими інвесторами в Україну, але тепер не зможе це робити через "корупційний шлейф".

Там стежать за всіма, все бачать і все розуміють. Історія з Карплюком - ще один показовий кейс – настає момент, коли американці перестають закривати очі, навіть на такі незначні фігури, як Карплюк,

– написав Ощановський, припускаючи, що причиною скасування візи стали останні корупційні скандали, пов'язані з ексмером. 

Серед них політолог називає десятки кримінальних справ про корупцію, відкритих проти Карплюка, а також судовий процес, який розпочався нещодавно, за справою про махінації з бюджетними коштами у 2016 році, коли підконтрольне комунальне підприємство "Ірпіньжитлінвестбуд" отримало кошти за створення проєктної документації на будівництво парку "Центральний", який вже був побудований до моменту підписання документів.  

Сам Карплюк заперечив заяву політолога:

Повідомляю, що останнього разу я виїзджав з робочою поїздкою до США 11 квітня 2023 року. З того часу я жодного разу не виїзджав до Сполучених Штатів Америки і не намагався виїжджати до США, тому мене не могли впускати чи не впускати на територію цієї дружньої Україні країні.

Нагадаємо, що у 2016 році у центрі Києва жорстоко вбили відомого журналіста Павла Шеремета, але замість того, щоб розслідувати цю справу, правоохоронці стали проводити обшуки в Приірпінні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram