#

Ексдиректора "Залу офіційних делегацій" аеропорту "Бориспіль" підозрюють у службовій недбалості

15.07.2021 15:55
Ексдиректора "Залу офіційних делегацій" аеропорту "Бориспіль" підозрюють у службовій недбалості
Фото з мережі Інтернет

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури колишньому директору державного підприємства "Зал офіційних делегацій" повідомлено про підозру у службовій недбалості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на пресслужбу прокуратури Київської області.

Зазначене підприємство здійснює діяльність, пов’язану із обслуговуванням вищих посадових осіб, офіційних делегацій України, іноземних держав та інших осіб, що прямують через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

За даними слідства посадовець уклав договір з приватним підприємством щодо надання послуг з обслуговування пасажирів держпідприємством, безпідставно надавши знижку вартості послуг, які надавались. Використовуючи цю знижку, приватне підприємство здійснювало продаж послуг пасажирам за загальними тарифами, збагачуючись за рахунок потужностей ДП.

У результаті цих дій протягом грудня 2018 – жовтня 2019 року державному підприємству завдано збитки понад 1,6 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Заходи із викриття кримінального правопорушення проведені спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області та за оперативного супроводу співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки СБУ.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила два міжнародні канали контрабанди цифрових виробів і коштовностей відомих брендів, зловмисники намагалися завезти через міжнародний аеропорт "Бориспіль" товари на понад 30 млн гривень.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: