#

Ексгенпрокурор повідомив про продовження розслідування захоплення землі у Бучі колишнім нардепом Калетником (ФОТО)

21.05.2020 10:39
Ексгенпрокурор повідомив про продовження розслідування захоплення землі у Бучі колишнім нардепом Калетником (ФОТО)
Руслан Рябошапка

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка повідомив журналістам про продовження розслідування у справі Ігоря Калетника, який привласнив велику кількість землі у Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "LB.ua". 

Варто зауважити, що декілька років тому колишній перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник незаконним шляхом отримав 14 га землі в місті Буча. Тоді земельні ділянки через підставних осіб отримав дід Калетника Василь Кирган. Пізніше, Ірпінський міський суд Київської області витребував цю землю на користь держави. Встановлено, що ділянки лісового фонду були незаконно віднесені до житлової та громадської забудови. Однак наприкінці лютого, судове рішення про витребування у сім'ї Ігоря Калетника 14 га лісу в місті Буча Київської області було зупинено ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. До того ж, Вищий суд підтвердив незаконність відчуження лісової ділянки. Але Бучанська міська рада і представник спадкоємця покійного Василя Киргана подали скарги до Верховного Суду.

Наразі, Руслан Рябошапка повідомив, що проти Калетника було відкрито два кримінальних провадження. Одне пов’язане з земельними ділянками і з їх легалізацією, друге – з “законами 16-го січня, яке було закрите десь приблизно за місяць до призначення Рябошапки.

По земельних ділянках розслідується далі. Тільки її, здається, передали в НАБУ, - повідомив ексгенпрокурор.


Читати "Моя Київщина" у Facebook