#

Ексголова Київської облради Качний очолив ініціативну групу по відміні амністії майданівців (ДОКУМЕНТ)

02.06.2020 16:53
Ексголова Київської облради Качний очолив ініціативну групу по відміні амністії майданівців (ДОКУМЕНТ)
Олександр Качний

Стало відомо, що ексочільник КОДА Олександр Качний став одним із уповноважених щодо направленого подання до Конституційного суду про відповідність закону про амністію учасників протестів на Майдані в 2013-2014 роках Конституції України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Конституційного суду України.

Зауважимо, що сьогодні, 2 червня, до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Закону України «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» від 21 лютого 2014 року № 743–VІІ.

Відомо, що подання підписали всі нардепи з фракції ОПЗЖ, а також виключені з фракції "Слуга народу" нардепи Антон Поляков і Анна Скороход. Звернення підписав також депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

Окрім цього, у тексті конституційного подання йдеться про прохання залучення до участі в конституційному провадженні Олександра Качного, Василя Німченка та Мамку Григорія, які стали уповноваженими на це подання за дорученням народних депутатів України.

Із повним текстом конституційного подання можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що в Міністерстві розвитку громад та території України, яке очолює Олексій Чернишов, розробили законопроєкт про реорганізацію органів місцевої влади та ліквідацію деяких районів, у тому числі й Києво-Святошинського району.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: