#

Ексголова Київської ОДА може очолити НАК "Нафтогаз", - ЗМІ

14.10.2022 17:50
Ексголова Київської ОДА може очолити НАК "Нафтогаз", - ЗМІ
Олексій Чернишов

Наступного тижня має відбутися засідання Комітету з питань державної влади та місцевого самоврядування, де, можливо, головною темою зібрання стануть кадрові зміни в уряді

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком", Олексій Чернишов, який керує Мінрегіоном, може залишити посаду міністра, аби згодом очолити "Нафтогаз". 

У повідомленні наголошується, що така рокіровка могла відбутися. Проте у вересні ці прогнози не справдилися, ймовірно, відставки та призначення відбудуться лише наприкінці жовтня.

Далі було вказано, що відставка міністра, і призначення нового мають проходити розгляд у Комітеті з питань державної влади й місцевого самоврядування. Але саме в цьому комітеті є серйозний кадровий конфлікт – голову комітету Андрія Клочка намагаються зняти з посади його ж колеги – члени комітету. Частина з них – самі "слуги".

У статті розповідається:

На додаток до цієї ініціативи нардепів зняття з посади Клочка вимагав громадський сектор. Це сталося після того, як Клочко намагався протягнути свій скандальний законопроєкт, який спрямований на блокування антикорупційних і правоохоронних органів.

Однак  якщо міністр Чернишов перейде у"Нафтогаз", то на його крісло  є кілька претендентів. Один з них – чинний перший заступник Чернишова Василь Лозинський. Друга кандидатура – Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА та ВЦА, до 2021 року очолював Полтавську ОДА. Ще однією кандидатурою на посаду називають народну депутатку Олену Шуляк, яка очолює партію "Слуга народу".

Нагадаємо, що експерт із питань реформування правоохоронних органів Іван Ступак розповів про путінських шпигунів, та як їм вдається працювати і не бути викритими.

Читати "Моя Київщина" у Facebook