#

Ексголова Київської ОДА вирішив порозмірковувати про індустріалізацію

27.04.2022 15:48
Ексголова Київської ОДА вирішив порозмірковувати про індустріалізацію
Михайло Бно-Айріян

Колишній голова КОДА Михайло Бно-Айріян розповів, чому український бізнес має звернути увагу на західний регіон

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  "ZN,UA".

Ексголова КОДА розповів, що Західна Україна переживає небувале зростання інтересу з боку всього українського бізнесу. Крім сотень тисяч біженців, які ринули сюди з усієї країни, війна зробила цей регіон привабливим і для українського бізнесу, який волею долі опинився в районі бойових дій та змушений переїжджати.

Він додав:

Ті, хто живе у Львові, здивовані: за останні кілька місяців на об'їзній дорозі міста, як гриби, ростуть логістичні центри. Це безпрецедентне будівництво – яскравий приклад зміни економічної ролі регіону через напад Росії на Україну.

За словами Бно-Айріяна, війна зробила свої корективи, слово індустріалізація, яке тут майже всі вже забули, починає звучати по-новому. Якщо все так само продовжуватиметься, Західна Україна, а особливо Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, можливо, і Волинська та Чернівецька області можуть стати місцем промислового розвитку в найближчі рік-два. Далі Михайло Бно-Айріян подає сім підстав для такої різкої зацікавленості.

Варто нагадати, що Михайла Бно-Айріяна було призначено на посаду голови Київської ОДА 10 липня 2019 року, проте на посаді він пробув лише до 28 жовтня 2019 року. Бно-Айріяна називали ставлеником групи Павлюка-Калетника, які контролюють частину депутатської фракції "Слуга народу" у Верховній Раді.

Дивно, що нещодавно Айріян ще був кінорежисером, а вже зараз розмірковує про індустріальний розвиток. Улітку він презентував повнометражний документальний фільм про українську освіту "2045: Нова національна ідея".

Читати "Моя Київщина" у Telegram