#

Ексголова Київської ОДА Бно-Айріян став кінорежисером

09.06.2021 12:01
Ексголова Київської ОДА Бно-Айріян став кінорежисером
Фото з мережі Інтернет

Ексголова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян презентував повнометражний документальний фільм про українську освіту "2045: Нова національна ідея"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Цензор.НЕТ".

У фільмі показано історії 60 героїв, серед яких вчителі, директори шкіл, викладачі університетів, ректори та керівники освітніх навчальних закладів, талановиті школярі та студенти, засуджені неповнолітні і військові кадети, академіки та молоді вчені.

Михайло Бно-Айріян зазначив:

Ми проїхали всю країну від прифронтової лінії на сході до західного кордону і поспілкувалися з багатьма, хто є невід'ємними частинками величезного механізму під назвою "українська освітня система". Спілкуючись із людьми в різних куточках України, ми усвідомили, що саме освіта має всі шанси об'єднати країну, і не лише надати молодому поколінню якісні знання, а й прищепити правильні цінності, які полягають у любові до своєї країни.

За словами ексголови Київської ОДА, якщо змінити підходи до освітнього процесу, якщо в центр освітньої політики поставити педагога, то сьогоднішні першокласники у 2045 році стануть новим успішним поколінням, яке змінить країну і зробить її набагато сильнішою.

Бно-Айріян підсумував:

Наш фільм не про критику і не про звинувачення. Він про тих, хто вчиться, і про тих, хто вчить. Нам було цікаво зрозуміти куди рухається наша система освіти, і що з нею буде через 10-15 років. Зараз можу з упевненістю сказати: поки у нас є такі вчителі і викладачі, які готові віддавати частинку себе заради кожного учня або студента, у нас є майбутнє. Але держава має повернутися обличчям до вчителя, продовжити неминучі реформи.

Нагадаємо, що співвласник медичної мережі "Добробут" Олег Калашніков у інтерв’ю розповів про плани компанії на майбутнє.

Читати "Моя Київщина" у Telegram