#

Ексголова Офісу президента Богдан має на Київщині десять земельних ділянок та два електрокари Tesla

14.03.2020 16:15
Ексголова Офісу президента Богдан має на Київщині десять земельних ділянок та два електрокари Tesla
Андрій Богдан

Тиждень тому, 6 березня, колишній голова Офісу президента Андрій Богдан уперше подав електронну декларацію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська правда".

Згідно з документом, на підставі інвестиційного договору Богдан має право користування 10 квартирами в Києві, які повністю або частково будуються за його гроші. Екс-глава ОП має у власності ще кілька квартир у Києві різної квадратури, житловий будинок у Козині Київської області на 560,6 квадратних метрів, придбаний у 2011 році. Право користування цим будинком є у чотирьох доньок Богдана.

У 2017 році Богдан купив квартиру в Словаччині на 82 кв. м. Згідно з декларацією, вона коштувала йому трохи більше 2 мільйонів гривень.

Ексглава ОП задекларував 10 земельних ділянок у столиці, Київській області та на Львівщині.

За 2020 рік (у декларації вказано період з 1 січня по 11 лютого) дохід Богдана склав 83 тисячі 134 гривень: з них 63 130 зарплати в Офісі президента, 20 тисяч гривень від надання в оренду майна і 4 гривні відсотків у Приватбанку.

З готівкових коштів Богдан задекларував 721 600 доларів, та 238 400 євро.

На банківських рахунках (своїх та доньок) ексглава ОП тримає 676 тисяч доларів, півмільйона євро, і трохи більше 10 мільйонів гривень (10,4 млн грн. – у Приватбанку).

Його доньки мають рахунки в Приватбанку та словацькому Tatra Bank AS.

Богдан має у власності 3 автомобіля Mercedes-benz (2 машини купив у 2019 році) та 2 електрокари Tesla. Також він задекларував три швейцарських годинники, не вказавши їхню вартість.

Також нагадаємо, що Володимиру Зеленському на Київщині побудували персональну дорогу, яка веде до котеджного містечка "Маєток. Перлина Італії", де розташована резиденція президента.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: