#

Екскурсія Білою Церквою (ФОТО)

24.02.2019 13:33
Екскурсія Білою Церквою (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Журналісти показали ряд визначних місць Білої Церкви, які повинен побачити кожен

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Журналісти розповіли, що на Замковій горі розташовано кілька пам'яток, які слід відвідати.

Костел Іоанна Хрестителя був побудований на початку 19 століття в стилі класицизму. У своєму плані нагадує латинський хрест. В середині 20 століття костел був зруйнований, а в 1970-ті роки була проведена капітальна реставрація. З 1990 року тут розташований будинок органної та камерної музики, а також тут діє картинна галерея.

Обійшовши костел, ви побачите пам'ятник учасникам повстання 1591 року за проводом Криштофа Косинського, яке охопило територію Білої Церкви та околиці.

Через дорогу стоїть новобудова - Собор святого Георгія Побідоносця. В 11 столітті, коли князем Ярославом Мудрим закладалося місто, на Замковій горі був побудований храм на честь покровителя міста Георгія Побідоносця (Юрій - ім'я князя при хрещенні). Однак храм був зруйнований під час набігів татар.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Пам'ятник князю Ярославу Мудрому, встановлений біля собору в 1983 році. Являє собою бронзову скульптуру князя, яка стоїть на постаменті.

Із Замкової гори відкривається вид на річку Рось, центральний пляж і пристань. З протилежного боку видно Храм Святої Марії Магдалини.

У Білій Церкві є водяний млин, побудований в 19 столітті, зараз викуплений, але знаходиться в занедбаному стані. Біля нього є гребля. Над греблею обладнаний залізний пішохідний міст довжиною близько 100 метрів, який з'єднує район Заріччя з містом.

Церква Святої Марії Магдалини була побудована поза межами історичного центру міста, за річкою в 1843 році, на гроші графів Браницьких.

Однією з архітектурних домінантів міста є Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Він був побудований в 30-х роках 19 століття на гроші графині Браницької, в ньому вона і похована. У храмі можна побачити як барокові, так і архітектурні риси класицизму.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: