#

Ексмеру Ірпеня Карплюку загрожує вісім років перебування за ґратами

28.01.2020 16:52
Ексмеру Ірпеня Карплюку загрожує вісім років перебування за ґратами
Володимир Карплюк

Офіс Генерального прокурора повідомив про завершення досудового розслідування справи про розтрату бюджетних коштів колишнім міським головою Ірпеня Володимиром Карплюком

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українські новини".

Справа розслідувалася під процесуальним керівництвом Києво-Святошинської місцевої прокуратури за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

"За даними слідства, зазначена особа, ймовірно, розтратила кошти місцевого бюджету на розробку проєктно-кошторисний документації будівництва парку, розуміючи, що парк уже функціонує. Зазначені дії завдали міській раді збитки на суму 252 тис. гривень", - йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Зокрема, згідно із судовим рішенням, Карплюк та Комунальне підприємство (КП) "Ірпіньжитлоінвестбуд" 24.10.2016 уклали договір підряду на проведення проєктних робіт на об'єкті "Будівництво парку "Центральний" на загальну суму 252 111,42 гривень. Однак слідство встановило, що відкриття парку відбулося влітку 2016 року, а яких-небудь документів, що встановлюють виконання проєктних робіт саме комунальним підприємством, не знайшлося.

Наступною процесуальною стадією після завершення досудового розслідування є передача справи до суду.

Також нагадаємо, що Володимир Карплюк відправився за кордон, щоб зустрітися з давнім знайомим і бізнес-партнером Ігорем Вишняковим.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: