#

Екснардеп-корупціонер від Київщини мобілізувався в ЗСУ, маючи вирок суду

11.06.2024 15:36
Екснардеп-корупціонер від Київщини мобілізувався в ЗСУ, маючи вирок суду
Руслан Сольвар

Колишній народний депутат Руслан Сольвар, підозрюваний у незаконному отриманні 360 тис. грн компенсації за номер у готелі, мобілізувався до ЗСУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис в Telegram громадської організації Transparency International Ukraine.

АП ВАКС відклала до 26 червня розгляд клопотання про зупинення судового провадження щодо екснардепа Руслана Сольвара, обвинуваченого в незаконному отриманні понад 360 тис. грн компенсації за винайм готельного номера. Причиною цього стала мобілізація екснардепа до лав ЗСУ. 

Як стверджував захисник на судовому засіданні, Сольвар отримав повістку на вулиці, щойно вийшовши з лікарні. Оскільки він лейтенант запасу, його одразу відправили на фронт. 

Чимало засідань у справі Сольвара відкладали через хворобу екснардепа та його вкрай важкий стан здоров’я, а причиною перенесення засідання 24 травня взагалі стала госпіталізація Сольвара до лікарні. Розгляд клопотання відклали, щоб з’ясувати додаткові деталі щодо мобілізації Сольвара. До рішення в його справі залишалося лише останнє слово обвинуваченого. Раніше сторона захисту пропонувала прокурору укласти угоду про визнання винуватості, проте домовленості досягнуто не було.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили незаконний бізнес на встановленні групи інвалідності шахтарям: про підозру повідомлено колишній народній депутатці від "Самопомочі" Ірині Сисоєнко та п'ятьом її спільникам.

Читати "Моя Київщина" у Facebook