#

Екснардеп-мажоритарник з Київщини виявився ключовим у призначенні агентів РФ у СБУ

09.04.2023 16:30
Екснардеп-мажоритарник з Київщини виявився ключовим у призначенні агентів РФ у СБУ
Володимир Сівкович

Колишній нардеп та заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович виявився ворожим поплічником

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Цензор.НЕТ".

ДБР встановило, що у найвище керівництво Служби безпеки України були призначені керівники за завданням ФСБ РФ. Як заявив журналіст Юрій Бутусов, призначення найвищих керівників були виконанням завдання п’ятого управління ФСБ та російського агента, колишнього народного депутата України Володимира Сівковича.

За завданням ФСБ РФ Сівкович (в минулому офіцер КДБ СРС) та ексглава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв створили так званий "політичний офіс" для контролю за діяльністю впливових українських політиків з метою впливу на процеси в українському суспільстві. 

Одним з головних завдань організації було внесення деструктивності в роботу СБУ та інших органів центральної влади, розбалансування їхньої роботи. Довіреною особою Сівковича був Олег Кулініч. З травня 2019 року Олег Кулініч був введений до найближчого оточення керівництва Служби безпеки України, а 21 жовтня 2020 року - призначений начальником головного управління СБУ в Автономній республіці Крим, що розташовувалося в Херсоні.

Кулініч мав доступ до усієї таємної інформації, та передавав її Сівковичу. Також за завданням екснардепа Кулініч розставляв довірених осіб на деякі керівні посади СБУ. Першочергово його цікавили регіональні підрозділи у Чернігівській, Сумській, Харківській та інших прикордонних областях.

Олег Кулініч був затриманий ДБР спільно з СБУ 16 липня 2022 року. Інформація щодо злочинної діяльності Сівковича виведена в окреме провадження. Встановлено, що він через довірених осіб контролює в Україні низку фірм та підприємств, які використовуються для прикриття діяльності членів злочинної організації. Зазначимо, що Сівкович у 2002 році обирався в народні депутати від Київської області.

Нагадаємо, що СБУ та ДБР викрили на Київщині 15 компаній, які працювали на користь країни-агресора за вказівкою підозрюваного у державній зраді Володимира Сівковича та фсб.

Читати "Моя Київщина" у Facebook