#

Експерти оцінили ймовірність повторного нападу окупантів на Київ

11.04.2022 08:30
Експерти оцінили ймовірність повторного нападу окупантів на Київ
Фото з мережі Інтернет

У Київській військовій адміністрації, ЗСУ, МВС, Офісі президента України, Пентагоні та адміністрації президента США схиляються до думки, що існує ймовірність повторного нападу російської орди на Київську область та Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Очільник Київської ОВА Олександр Павлюк запевняє, що ЗСУ роблять все можливе, щоб не підпустити ворога до столиці. Тобто можливість повторного нападу росіян на Київщину Олександр Павлюк він не відкидає. Він наголосив, що Україна має бути готова до будь-якого розвитку подій.

Заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич каже, що після перегрупування військ росія може повторити спробу наступу на Київ. Він додав, що «досить сильне угрупування» ворог залишив на території Білорусі "досить сильне угрупування". І це може вказувати на підготовку до повторного вторгнення на Київщину. Та варто зазначити, що третину російських військ, що наступали з Білорусі, українські воїни вже розбили.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що небезпеку повторного наступу російських військ на столицю повністю виключати не можна. Навіть незважаючи на те, що пошкодження злітних смуг в аеропорту Гостомеля не дозволило окупантам наступати на Київ і висадка десанту неможлива. Наразі МВС розглядає різні "загрозливі сценарії", а всі сили "готуються до будь-яких сценаріїв у посиленому режимі".

На думку радника глави офісу президента Олексія Арестовича шанси повторної спроби росії захопити Київ мінімальні. Таку можливість Арестович оцінює в 1%. Але він упевнений, що у разі спроби наступу росіяни зазнають поразки. р

Міністр оборони Сполучених штатів Америки Ллойд Остін вважає, що путін "ймовірно, відмовився" від спроби захопити Київ, бо росія перемістила свою увагу на схід та південь України.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що якщо росії вдасться захопити весь Донбас, то вона може піти далі, вглиб України. У будь-якому випадку, все ще залишається ризик повітряних та ракетних ударів по Києву, Одесі, Харкову, Львову та інших містах.

Отже, влада та військові вважають, що ймовірність повторного наступу російської орди на Київщину існує. Тому, повертатися у Київ наразі все ще не надто безпечно, навіть незважаючи на те, що шанс повторного вторгнення мінімальний.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Києва прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про готовність Британії допомогти із відновленням Києва та області після війни.

Читати "Моя Київщина" у Facebook