#

Експрезидент "Арсеналу-Київщини" Акимов розповів про футбольний клуб, який представляв Білу Церкву та Обухів

06.10.2020 10:20
Експрезидент "Арсеналу-Київщини" Акимов розповів про футбольний клуб, який представляв Білу Церкву та Обухів
Олександр Акимов

У соціальних мережах Олександр Акимов розповів цікаві речі про колишній футбольний клуб, який представляв Білу Церкву та Обухів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Олександра Акимова у Faсebook.

У 2017 році до мене звернулися небайдужі до футболу люди з проханням врятувати "Арсенал-Київщину". Країна в дуже складному економічному положенні, війна на Донбасі. Бізнес закривався і не всі мали можливість вкладати свої фінанси у професіональний клуб, - розповідає чоловік.

Акимов говорить, що ухвалив рішення разом з партнерами врятувати "Арсенал-Київщину". За його словами команда була в скрутному становищі, перебувала внизу турнірної таблиці другої ліги, багато лідерів залишили команду, потрібно було шукати тренера, проводити селекцію.

Насамперед запросили тренером-консультантом Заслуженого тренера України Анатолія Бузника. Хочеться йому подякувати за те, що відгукнувся на нашу пропозицію, щиро допомагав нашому клубу своїм досвідом та знаннями. Також ми запросили Андрія Ущаповського. Цікаво, що представили Ущаповського в якості головного тренера в той день, коли він отримав тренерську ліцензію категорії "А", я його на автівці забрав зі "Оболонь-Арени" і привіз представляти футболістам.Він ризикував, адже не мав досвіду тренерської роботи у професіональній команді. Разом вдалося зберегти футбольний клуб "Арсенал-Київщина". Були запрошені нові футболісти, змінився тренувальний процес,-  згадує Акимов

Далі у дописі розповідається, що Андрій Ущаповський за деякий час перейшов працювати в "Арсенал-Київ". Він був асистентом тренера, разом з Литовченком виводив цю команду до Премєр-ліги. Тоді команда потрібно було запрошувати нового тренера. Цей процес пошуку був досить тривалим, і тоді Ігор Жабченко погодився допомогти команді.

У нас з Жабченком хороші взаємини, бажаю йому тренерських успіхів. Це людина з великої літери. Працюючи разом з Жабченком дізнався багато нового в тренерській професії, а також в плані управління командою, - пише експрезидент "Арсеналу-Київщини".

Зазначається, що через економічну ситуацію в команді робили ставку на молодих гравців.

Отримав практику Микита Романов, який виступав у юнацькій Лізі чемпіонів за "Шахтар", коли гірники виходили у фінал змагань. Ігор Нагорний, який закінчив академію київського "Динамо", грав за "Динамо-2". Пощастило, що такий гравець виступав за нашу команду. У Артемі Сьомці побачили потенціал і він після виступів у нашій команді зіграв декілька матчів за "Зірку" у Премєр-Лізі. Потім він поїхав грати в чемпіонат Вірменії, де є одним з лідерів.Можна ще відзначити Тамаза Авдаляна, Святослава Грабчака, Шкарбана Євгенія, Володимира Тименка. Володимир зараз є одним із лідерів "Чайки". За нас грав воротар Андрій Железко, який поїхав в Португалію. Це голкіпер з великим потенціалом. Святослав Грабчак поїхав до Вірменії, Ігор Нагорний - у Польщу, - згадує чоловік.

Акимов  зауважує, що чиновники на Білій Церкві думали, що футбол в Україні є прибутковим, але починаючи з 2016 клуби першої, другої ліг утримували лише ті власники, які жили футболом.Також експрезидент "Арсеналу-Київщини" говорить, мер Обухова Олександр Левченко підтримував клуб. Проте через економічну ситуацією в країні виникли певні проблеми. Гравці не отримували зарплату, вони не мали грошей на життя, і тоді Акимов вирішив продати свій автомобіль BMW X5 і віддати гроші футболістам.

Не міг собі дозволити приїздити на тренування на автомобілі у той момент, коли хлопці не отримували зарплату. Інакше вчинити не міг і я задоволений своїм рішенням. Я відповідав за фінансовий стан футболістів і мав вирішити питання з заборгованістю. Цих грошей вистачило на два-три місяці, - говорить він.

За його словами, згодом  ситуація покращилася, і клуб переїхв до Обухова, де їм допомагав мер Олександр Левченко та Дмитро Шевченко, який керує спортом в місті і робив все для того, щоб воно отримало професіональний клуб, але згодом команда команда припинила своє існування, бо Центр ліцензування УАФ відмовив клубу в ліцензії для участі у другій лізі

Я отримав тренерську ліцензію категорії "А", оскільки футбол це моє життя. Хотів спробувати себе у ролі тренера. Мав можливість отримати багато нових знань від роботи з Анатолієм Бузником, Ігорем Жабченком. Доля надала мені можливість очолити "Арсенал-Київщину". Скажу відверто, що це велика честь для мене. Головним тренером був Ігор Жабченко, а я йому допомагав, вчився в нього, отримував важливу практичну інформацію, - говорить Акимов.

На кінець Акимов розповідає, що він став очолювати Обухівську асоціацію футболу, і для нього дуже важливо популяризувати футбол. Він зазначає, що наразі півпрацює з ковалівським "Колосом", аби діти мали можливість відвідувати їх матчі. А на кінець зауважив, що з мером Обухова Олександром Левченком та футбольною громадськістю він хоче відродити професіональний футбол в місті.

Нагадаємо, що протягом вихідних правоохоронці припинили діяльність двох підпільних салонів азартних ігор у Бородянці та Обухові.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: