#

Експрезидент Порошенко привіз захисникам шість БПЛА "Очі Арти" (ФОТО)

18.09.2022 18:00
Експрезидент Порошенко привіз захисникам шість БПЛА "Очі Арти" (ФОТО)
Фото з місця події

П’ятий президент України Петро Порошенко передав військовим два комплекси суперсучасних БПЛА проекту "Очі Арти", у які входять шість безпілотників і три станції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний сайт "Європейської солідарності".

Експрезидент зазначив:

Ще два дні тому вони пливли через Середземне море. Наші волонтери їх через всю Європу доставили, і вже сьогодні вони у нас тут.

За словами військових, один такий дрон може замінити за функціоналом та виконанням бойових завдань цілу роту солдат:

Це можна робити дистанційно, зберегти людські ресурси, фінансові ресурси і часові. Тому що для того, щоб виконати бойове завдання, наприклад на 5-8-10 кілометрів, треба витратити на підготовку певну кількість днів, а отакий безпілотник зробить вам це за кілька годин без втрати вищезгаданих ресурсів.

За словами Порошенка, буде розгорнута навчальна програма «Очі Арти», де готуватимуть операторів цих дронів. Наразі проведені вже перші випробування на протидію засобам радіоелектронної боротьби.

Політик наголосив:

Будемо вдосконалювати програмне забезпечення, засоби оптики, "тепла", зв’язку і багато-багато іншого для того, щоб зробити точнішими удари арти,  достовірнішими дані розвідки, більш потужними дії Збройних Сил України на півдні, на північному сході і на донецькому напрямку.

Нагадаємо, що на полігоні під Києвом пройшли навчання із застосуванням унікальної новітньої машини – багатоцільового робота THeMIS, якого з Естонії привіз в Україну експрезидент Петро Порошенко.


Читати "Моя Київщина" у Facebook