#

Ексзаступницю голови КОДА можуть призначити в Київську мерію

04.07.2020 10:29
Ексзаступницю голови КОДА можуть призначити в Київську мерію
Світлана Свищева

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до президента Володимира Зеленського із проханням схвалити кандидатуру колишньої заступниці очільника КОДА Олексія Чернишова Світлани Свищевої на посаду заступника голови Київської міськдержадміністрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть". 

У зверненні Кличка зазначено, що призначення Світлани Свищевої на цю посаду – тимчасове, до виходу з декретної відпустки Ганни Старостенко. Зауважимо, що Свищевій планують доручити контроль над питаннями промисловості, торгівлі та управління комунальним майном.

Окрім цього, Віталій Кличко подає коротку біографію, із якої відомо, що Світлана Свищева народилася 27 січня 1957 року, закінчила Бєлгородський технологічний інститут будівельних матеріалів. З 1979 року працювала інженером на Полтавському комбінаті виробничих підприємств. З 1984 по 1993 – займалася науковою діяльністю.

Відзначається, що Світлана Свищева має значний досвід роботи на керівних посадах державної служби. Серед іншого, була заступницею голови Полтавської ОДА, заступницею голови Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва. А з 2012 по 2014 рік була консулом з економічних питань Генконсульства України в Словацькій Республіці.

З 2019 по 2020 рік працювала на посаді першого заступника голови Київської ОДА.

Таким чином, мер Києва вважає, що професійні знання, організаторські здібності, особисті ділові якості Свищевої відповідають посаді заступника голови КМДА.

Нагадаємо, що Держбюро розслідувань повідомило про підозру колишнім посадовцям Апеляційного суду Київської області через незаконні премії на понад 1 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: