#

Ексзаступник голови Київської ОДА Парцхаладзе підтримав концепцію реформування ДАБІ від Мінрегіону

11.05.2021 11:30
Ексзаступник голови Київської ОДА Парцхаладзе підтримав концепцію реформування ДАБІ від Мінрегіону
Лев Парцхаладзе

Колишній заступник КОДА Лев Парцхаладзе висловив свою думку стосовно новітньої реформи ДАБІ в коментарі одному з видань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф".

Глава Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе відзначив, що держава не може регулювати роботу системи архбудконтролю, а тому новітня концепція реформи ДАБІ, недавно запропонована Мінрегіоном, - єдине розумне рішення в ситуації, що створилася. Також він розповів, що реформа ДАБІ, яка стартувала на початку 2020 року, привела до того, що близько 100 000 українських сімей не отримали квартири.

Парцхаладзе підкреслив, що 150 млрд грн для галузі були заморожені. Також в порівнянні з 2019 роком, в минулому році показник введених в Україні квадратних метрів зменшився майже в два рази - з 11 млн кв.м. до 6 млн кв. Той же Київ в минулому році ввів в експлуатацію в 4 рази менше квадратних метрів, ніж в 2019.

На користь нового законопроєкту ексзаступник КОДА навів свої аргументи:

Законопроєкт Мінрегіону передбачає появу нових приватних структур за прикладом БТІ та приватних нотаріусів, які зможуть взяти на себе таку функцію. Це дасть здорову конкуренцію, адже всі учасники ринку на кожному етапі будуть нести фінансову та кримінальну відповідальність. Тому Конфедерація будівельників України глобально підтримує концепцію документа, представленого Олексієм Чернишовим, і готова надавати свої пропозиції до депутатської робочої групи з цього питання.

Також посадовець додав, що Семен Кривонос, як глава Офісу простих рішень і результатів, безпосередньо брав участь в розробці нової Концепції реформи ДАБІ.

Кривоніс виступав одним з авторів і лобістом закону про тотальну дерегуляцію, який скасовує ДПТ і встановлює автоматичну видачу містобудівних умов і обмежень. Саме про цей документ у коментарі згадує Парцхаладзе. Нинішній глава Держінспекції містобудування особисто презентував цей документ на засіданні Ради реформ у вересні минулого року.

Також нагадаємо, що під час презентації проєкту Київської обхідної дороги, будівництво якої здійснюється в межах ініційованої президентом Зеленським програми "Велике будівництво", голова Київського обласного осередку "Слуги народу" Олександр Дубинський заявив, що багато ділянок, на яких мають прокладати дорогу, належать Льву Парцхаладзе, що може загрожувати будівництву.

Читати "Моя Київщина" у Facebook