#

Парцхаладзе заважає будувати обхідну дорогу на Київщині, - Дубінський

13.08.2020 12:43
Парцхаладзе заважає будувати обхідну дорогу на Київщині, - Дубінський
Лев Парцхаладзе

Під час презентації проєкту Київської обхідної дороги, будівництво якої здійснюється в межах ініційованої президентом Зеленським програми "Велике будівництво", голова Київського обласного осередку "Слуги народу" Олександр Дубинський заявив, що багато ділянок, на яких мають прокладати дорогу, належать Льву Парцхаладзе, що може загрожувати будівництву

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

За словами Дубінського, сумнівні земельні ділянки, пов'язані з відомим забудовником, главою Конфедерації будівельників України Львом Парцхаладзе, можуть загальмувати будівництво Київської обхідної дороги, оскільки вони могли бути незаконно виділені і привласнені.

З цими ділянками буде велика проблема, тому що державі доведеться за бюджетні кошти платників податків ці ділянки у пана Парцхаладзе, або пов'язаних з ним компаній або людей викуповувати, - сказав Дубинський.

Нардеп також додав, що питання з ділянками варто вирішувати із залученням прокуратури та звернувся до голови "Укравтодору" за допомою в цій справі.

Під час презентації повідомили про проведення тендера на проектні роботи першої ділянки КОД протяжністю 35,2 км, яка з'єднає дороги М-06 Київ - Чоп і М-05 Київ - Одеса.

За попередніми розрахунками "Укравтодору", вартість цієї ділянки складе 12 млрд грн, а загальна вартість КОД - 85 млрд грн. Повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідний дороги планується за 5-6 років в умовах стабільного фінансування.

Нагадаємо, що під керівництвом заступника голови Київської облдержадміністрації Євгена Калініна відбулося засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами.

Читати "Моя Київщина" у Facebook