#

Ексжурналіст Дубінський вирішив за допомогою правоохоронців розправитись з розслідувачами його діяльності (ФОТО)

08.05.2020 11:30
Ексжурналіст Дубінський вирішив за допомогою правоохоронців розправитись з розслідувачами його діяльності (ФОТО)
Олександр Дубінський

Головне слідче управління Національної поліції викликало на допит головного редактора агентства журналістських розслідувань "Слідство.інфо" Анну Бабинець, яка вважає, що причиною цього є її запит Дубінському  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Lb.ua".

Відповідний лист з підписом слідчої Ільміри Чередник надійшов на пошту "Слідство.інфо".

У самій повістці наведено тільки номер кримінального провадження без деталей, чого саме воно стосується. Також зазначено, що йдеться про правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної або іншої кореспонденції, які передаються засобами зв'язку або через комп'ютер), - повідомляє агентство.

З підписом того самого слідчого в редакцію надійшов ще один лист - із питаннями до "Слідство.Інфо".

Ці питання стосуються запиту на інформацію, спрямованого агентством "Слідство.Інфо" народному депутату Олександру Дубінському у грудні 2019 року. Вони стосувалися можливих зустрічей з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. Зокрема, про можливі контакти з Рудольфом Джуліані, - пише видання.

"Такий запит, до слова, отримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, і ще 12 посадових осіб", - наголошується в повідомленні.

Хоча в повістці не вказана причина виклику, сама Бабинець впевнена, що це через запит Дубінському.

За 17 років, які я працюю журналісткою, ніколи не ходила на допити в поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов'язково піду - з юристом. Все знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи, як запит народному депутату Олександру Дубінському, і допитує тому журналістів-розслідувачів, - сказала вона.

На початку березня "Слідство.інфо" заявило про тиск з боку МВС, оскільки поліція порушила справу через нібито стеження за чиновниками США.

Варто нагадати, що колишній ведучий програми "Гроші" на телеканалі "1+1" Олександр Дубінський минулого року зустрівся з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані.




Читати "Моя Київщина" у Telegram