#

Елітний російський десант провалив операцію в Гостомелі, - міноборони Великобританії

26.05.2022 11:40
Елітний російський десант провалив операцію в Гостомелі, - міноборони Великобританії
Фото з мережі Інтернет

У звіті Міністерства Великої Британії, який вийшов 26 травня, вказали, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну повітряно-десантні війська Росії зробили декілька тактичних провалів

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Lb.ua", йдеться про спробу наступу на Київ через аеродром Гостомель у березні, заблокований наступ на Ізюмському напрямку у квітні та нещодавню невдалу спробу переправи через Сіверський Донець.

Також у звіті було вказано, що даний повітряний десант у Росії вважається елітним, а його військові отримують додаткову оплату. Ці війська налічують 45 000 осіб, більшість з яких – професійні контрактники. 

Британська розвідка пише:

ПДВ використовувалися в місіях, які більше підходили для важкої броньованої піхоти, і зазнали втрат. Їхні змішані характеристики, можливо, відображають стратегічно невірне керування цим потенціалом та нездатність Росії забезпечити перевагу в повітрі.

Міноборони Британії припускають, що провали також повʼязані з багаторічними розкраданнями в російській армії, що спостерігалися останні 15 років правління Путіна. Також вони додали, що нездатність передбачити українській спротив та подальше самозаспокоєння командирів привели до значних втрат найбільш елітних підрозділів Росії. 

Варто нагадати, що на початку повномасштабного вторгнення ворог кілька разів намагався висадити десант на аеродромі в Гостомелі. У травні росіяни також зробили кілька спроб переправи через річку Сіверський Донець. За 4 дні безуспішних спроб переправи через Сіверський Донець на сході України росіяни втратили понад 70 одиниць техніки та два батальйони піхоти з інженерами. 

Нагадаємо, що радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що російські війська ще раз можуть спробувати захопити Київщину, Чернігівщину та Сумщину.

Читати "Моя Київщина" у Facebook