#

Енергетичний монополіст Ахметова почав віялові відключення у столичному регіоні

10.11.2021 18:30
Енергетичний монополіст Ахметова почав віялові відключення у столичному регіоні
Фото з мережі Інтернет

Представники місцевої влади поінформували про загрозу збоїв у подачі енергії жителів у декількох населених пунктах Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "GSMinfo".

Київобленерго мільярдера Ріната Ахметова може розпочати планові відключення електроенергії на Київщині. За словами експертки у галузі житлово-комунальних послуг Христини Ненно, про збої в подачі енергії вже поінформували старости у декількох населених пунктах у Херсонській та Київській областях.

Перебої зі світлом можуть бути досить тривалі проміжки часу. Христина Ненно зазначила:

Із деяких регіонів надходять заявки про відключення, які будуть повторюватися кожні дві доби. Однак їх тривалість складе близько 10 годин. Так що ситуація більш ніж серйозна.

Співзасновник громадської організації "Фонд енергетичних стратегій" Юрій Корольчук розповів, що мешканців великих міст віялові відключення електрики не торкнуться. Він вважає, що українська влада зробить все, аби уникнути відключень у густонаселених регіонах. Тому що, таке рішення непопулярне та викличе масове невдоволення населення. У той час, коли у невеликих містах та селах політичні ризики не такі високі.

Христина Ненно також зазначила, що підготовка до опалювального сезону в Україні супроводжувалася багатьма проблемами. І справа не лише у малих запасах вугілля для електростанцій, які не мають змоги генерувати достатньо енергії для потреб населення. Сюди належить і неготовність тепломереж до зимового сезону.

За даними "Еспресо" глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко прогнозує, що у нинішньому опалювальному сезоні віялові відключення електроенергії можливі ближче до січня-лютого 2022-го року. Експерк наголосив, що Експерт наголосив, що вже зараз Україна замість вугілля спалює газ, але чи буде така можливість на початку наступного року – сказати складно.

Нагадаємо, що ексголова Київської ОДА Володимир Шандра розповів, як, на його думку, можна покращити економіку громад Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram