#

Ексголова КОДА розповів, як підвищити потенціал економіки Київщини

10.11.2021 11:50
Ексголова КОДА розповів, як підвищити потенціал економіки Київщини
Фото з мережі інтернет

Ексголова Київської ОДА Володимир Шандра розповів, як, на його думку, можна покращити економіку громад Київщини


Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

За словами ексчиновника, не потрібно винаходити велосипед, а варто запозичити  успішний досвід реформ у сусідів. Як приклад він приводить досвід функціонування польського Мазовецького воєводства, яке утворено навколо Варшави. Бюджет розвитку цього воєводства тільки за 2016-й рік становив понад три мільярди євро.

Володимир Шандра згадав і про виробництва: 

До речі, у нас громади іноді побоюються давати згоду на розміщення на своїй території нових виробництв, мотивуючи це загрозою для екології, а у Польщі мери міст і представники місцевих громад просто ганяються за інвесторами… Хоча, я згоден, що вимоги збереження довкілля мають бути збереженими.

Як вважає експосадовець, аби стати інвестиційно привабливим потрібно змінювати занадто застарілу систему податків. Дорогі кредити та надмірне адміністрування бізнесу – все це буде гальмувати розвиток, тож потрібно наважитися на подальше продовження реформ, з корегуванням помилок, звичайно.

Нагадаємо, що очільник Київського рибпатруля Володимир Мухін розповів, що осетрова ферма на Трипільщині користується водоймою без дозвільних документів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram