#

Ентузіасти краєзнавства зняли фільм про руїни Київщини

04.06.2021 19:24
Ентузіасти краєзнавства зняли фільм про руїни Київщини
Фото з мережі Інтернет

Учасники проєкту "Україна Інкогніта" зняли перший фільм із циклу "Руїни України" - "Руїни Київщини"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Україна Інкогніта" у Facebook.

Краєзнавці вирішили зняти фільм про майже зруйновані пам’ятки мистецтва Київщини.

Млин "Порхун" та усипальня Свейковських у Тетієві, церква-привид у Винарівці, покинута крамниця та костел Св. Антонія Падуанського у П'ятигорах, млин в селі Погреби, Палац Залеських у селі Руде, костьол-зіккурат й усипальня князів Подгорських Антонів на Сквирщині, підвісний міст у Городище Пустоварвіському, гора Солов'юха, дерев'яні мости в Пугачiвцi, Рокитнянський гранкар’єр, бушевський Водяний млин та Троїцька церква у вагонці, приголомшливі види на долину Росі, костел Антонія Падуанського, млин та гребля, склади Браницьких в Білій Церкві, комплекс водогону в серці Олександрії, млини Буках та Чубинцях були показані у фільмі "Руїни Київщини".

Довідково:

Україна Інкогніта - це неприбутковий проєкт ентузіастів краєзнавства – провідний краєзнавчий сайт, найбільш наповнений у країні, велика фейсбук-спільнота та, віднині канал на youtube, який розповідає про Україну, показує її пам'ятки та її руїни, яких, на жаль, дуже багато.

Також нагадаємо, що у четвер, 3 травня, у селі Іванівка Ставищенської громади пройде сільський фестиваль "Янишівські світанки".


Читати "Моя Київщина" у Facebook