#

Фастів Агро жнивує та проводить виплату орендної плати на Київщині

16.10.2023 15:37
Фастів Агро жнивує та проводить виплату орендної плати на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Компанія Фастів Агро, яка обробляє поля в Бородянському, Макарівському та Фастівському районах Київщини, впевнено увійшла в жнива аграрного сезону 2023 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ТОВ "Фастів Агро".

Традиційно компанія засіває поля в регіоні кукурудзою та соєю. Наразі вже зібрано більше 40% високоякісної сої – показники врожайності в цьому році б’ють рекорди.

Попри складні умови зберігання і експорту продукції, які долав агросектор взимку 2022 року, експортна стратегія компанії дозволила максимально плідно використовувати "вікна можливостей" та оперативно змінювати напрямки експортних шляхів: від залізничних перевезень до Європи до участі в експортному коридорі Чорним морем. З січня 2023 року компанія нарощувала вивезення зерна через порт Ізмаїл, що дозволило підготуватись до нового польового сезону і тим самим зберегти площі під цьогорічні посіви.

На частині земель, що обробляє Фастів Агро, тривають роботи з розмінування, втім наразі є впевненість, що вони будуть готові до посівної 2024 року.

Мабуть, немає викликів, з якими аграрії ще не стикалися: ракетний терор, підвищення цін на добрива, окупація земель, дефіцит палива, ускладнена логістика… Однак ми не відступаємо. Навпаки, послідовно рухаємося вперед! Сьогоднішнім показникам врожайності сприяли кліматичні умови, агрономічна дисципліна, технологія підбирання сортів, і, найголовніше, якісна людська праця, що забезпечили компанії гідний врожай. Втім, на досягнутому не зупиняємось. Вбачаємо нові шляхи розвитку та вдосконалення технологій, як-от точне землеробство та інші сучасні екологічні практики, аби отримувати ще вищі результати

 – зазначив директор з виробництва "Фастів Агро" Олександр Мишута.

Важливим чинником успіху стала забезпеченість компанії власним високоякісним насіннєвим матеріалом – Фастів Агро вирощує насіння сої класичної американської та канадської селекції, що дозволяє досягати високої врожайності на полях Житомирщини. В 2019-2020 року в Україні нами були зареєстровані нові сорти сої, оригінаторами яких є американська компанія Stine Seed Company та канадська компанія Sevita. Традиційно ще до початку жнив компанія розпочала виплату орендної плати. Наразі виплати орендодавцям досягли показника близько 30 % відсотків, орендну платню ми виплачуємо як в натуральній формі, так і грошима, за бажанням пайовика. Крім того, Фастів Агро є чільним соціальним партнером громад, компанія бере активну участь у житті регіону та підтримці ЗСУ.

Так, за словами керівника земельного департаменту Фастів Агро Наталії Брух, цьогоріч важливим напрямком співпраці з місцевими громадами стало облаштування дитячих закладів сховищами. Крім того, компанія долучилась до збору коштів на укріплення інженерних об’єктів оборони Фастівського району Київщини.

Нагадаємо, що засоби подвійного призначення: "Фастів Агро" для ЗСУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook