#

Засоби подвійного призначення: "Фастів Агро" для ЗСУ

29.08.2023 18:25
Засоби подвійного призначення: "Фастів Агро" для ЗСУ
Фото з мережі Інтернет

ТОВ "Фастів Агро" допомагає десяткам своїх працівників на передовій амуніцією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ТОВ "Фастів Агро".

Витримує сніг, град, ураган, мороз, сильну спеку, непідвладний гризунам і птахам – такі характеристики звичайного знаряддя, яким користуються аграрії – рукава для зберігання зерна. Гостра потреба у використанні таких сховищ виникла в аграріїв із початком повномасштабного вторгнення.

Війська країни-терориста рф зруйнували частину елеваторів в Україні, ще частина
перебуває під тимчасовою окупацією, а функціонуючі зерносховища переповнені. Тож
рукава для зберігання зерна стали гідною альтернативою силосним сховищам і
елеваторам. Наразі це найкраще рішення для збереження врожаю в ці важкі для
агросектору і країни часи

 – поділився директор з виробництва Фастів Агро Олександр Мишута.

Компанія обробляє поля в Житомирській та Київській областях. 

Однак важкі часи та перепони стають джерелом нових рішень, тож окрім утримання аграрного фронту, рукави для зерна неабияк знадобилися й на бойовому! Завдяки високоміцним властивостям таких полімерних рукавів та біг-бегів (великих мішків, що вміщують тону будь-яких речовин) у мобілізованих працівників аграрної компанії Фастів

Агро зародилася ідея використовувати їх в умовах фронту, як знаряддя для укріплення бліндажів та облаштування побутових умов наших бійців.

Такі полімерні мішки заповнюють глиною та піском, отримуючи потужний вал, який захищає від уламків і вогню стрілецької зброї. Така барикада, ймовірно, може витримати навіть потрапляння в неї снаряду. Також рукава слугують накриттям на блок-постах та в окопах. Таким чином бійці отримують сховище для сну і відпочинку після варти, адже найважливіше на війні – зберегти життя наших героїв.

Окрім надання рукавів на фронт, що вже стало звичною практикою у компанії, керівництво Фастів Агро і колеги підтримують постійний зв'язок із бійцями і надають іншу необхідну допомогу. В цілому на потреби ЗСУ та ТРО компанія Фастів Агро передала допомоги на суму в майже 4 млн грн. Крім того, для ефективної комунікації з воїнами співробітники компанії заснували фонд "Наші Захисники", де оперативно обробляються звернення на збір коштів, пошук та закупівлю необхідної амуніції.

Наразі, компанія Фастів Агро веде планомірну підготовку до жнив: триває активна обробка посівів, відновлюється сільськогосподарська техніка, яка буде задіяна для збирання і транспортування врожаю, розліснюються нові масиви землі.

Покладаємо великі надії на цей аграрний сезон і готуємось до наступного

 - каже Олександр Мишута.

Нагадаємо, що аграрії на передовій: "Фастів Агро" допомагає десяткам працівників амуніцією.

Читати "Моя Київщина" у Facebook