#

Фастів: пляжі на річці Унава визнали безпечними

09.07.2021 12:00
Фастів: пляжі на річці Унава визнали безпечними
Фото з мережі Інтернет

За інформацією Фастівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень, на пляжах № 1 і 2 у річці Унава можна купатися

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Фастівська міська рада" у Facebook.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень річкова вода відповідає вимогам для рекреаційного використання, тобто у ній можна купатися. Проте один санітарно-гігієнічний показник – БСК-20 (біохімічне споживання кисню) все ж таки незначно перевищує норму.

Отже, результати аналізів були такі:

  • мікробіологічні показники води з 1-го пляжу не перевищують допустимих меж. Хоча вона не відповідає вимогам по санітарно-гігієнічних показниках, тому що БСК-20 (біохімічне споживання кисню) в 2,4 рази більше норми.
  • санітарно-мікробіологічні показники води з 2-го пляжу в нормі. Санітарно-гігієнічний показник БСК-20 (біохімічне споживання кисню) перевищений в 2,5 рази.
  • вміст токсичних елементів (аміаку, нітратів, нітритів) не перевищує нормованого рівня.

Результати аналізів не підтвердили мікробного забруднення води в межах 1-го і 2-го пляжів Унави.

Показник БСК-20, який перевищує норму, визначає ефективність біохімічного очищення води у водоймах та свідчить про велику кількість органічних речовин у воді та уповільнення процесів її природного біохімічного очищення.

Нагадаємо, що 8 липня у Фастові пройшло засідання штабу з питань підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період.

Читати "Моя Київщина" у Facebook