Фермер з Баришівки вирощує екзотичну цибулю рокамболь
Засновник
"Клубу виробників Рокамболю" фермер Володимир Мережко першим привіз
екзотичну цибулю рокамболь в Україну
Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на agronews.ua.
Володимир розповідає, що першу головку
рокамболю привіз з Флориди. Тоді він купив за 6,5 доларів та почав
розмножувати. За його словами, найкраще рокамболь придатний для вирощування на
Півдні України, однак Володимир Мережко вирощує його в Баришівці вже 5
років.
Рокамболь — це цибуля причасникова. Від цибулі він взяв вагу, а від часнику — вигляд і присмак. Там більше цибулі. Якщо додати в зажарку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний, неймовірний. Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитись. Станете рокамболевим наркоманом, – каже фермер.
Володимир розповів, що на відміну від зимових
сортів часнику, чудово зберігається — практично всю зиму, до квітня. Рокамболь
може похвалитися високою врожайністю, приблизно в 3-4 рази вищою ніж
врожайність традиційних сортів часнику. Вага кожної головки сягає від 250 до
450 грам.
Голівка цієї часникової цибулі коштує 350 грн,
зубець — близько 30 грн. Купити його можна на різноманітних аграрних виставках,
ярмарках, через сайт та соцмережі.
Нагадаємо, що у Броварах, в новому музеї, що відкрився там восени, проходить виставка унікальної зброї.
Читати "Моя Київщина" у Telegram