#

Фермер з Баришівки вирощує екзотичну цибулю рокамболь

19.01.2021 19:40
Фермер з Баришівки вирощує екзотичну цибулю рокамболь
Фото з мережі інтернет

Засновник "Клубу виробників Рокамболю" фермер Володимир Мережко першим привіз екзотичну цибулю рокамболь в Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на agronews.ua.

Володимир розповідає, що першу головку рокамболю привіз з Флориди. Тоді він купив за 6,5 доларів та почав розмножувати. За його словами, найкраще рокамболь придатний для вирощування на Півдні України, однак Володимир Мережко вирощує його в Баришівці вже 5 років.

Рокамболь — це цибуля причасникова. Від цибулі він взяв вагу, а від часнику — вигляд і присмак. Там більше цибулі. Якщо додати в зажарку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний, неймовірний. Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитись. Станете рокамболевим наркоманом, – каже фермер.

Володимир розповів, що на відміну від зимових сортів часнику, чудово зберігається — практично всю зиму, до квітня. Рокамболь може похвалитися високою врожайністю, приблизно в 3-4 рази вищою ніж врожайність традиційних сортів часнику. Вага кожної головки сягає від 250 до 450 грам.

Голівка цієї часникової цибулі коштує 350 грн, зубець — близько 30 грн. Купити його можна на різноманітних аграрних виставках, ярмарках, через сайт та соцмережі.

Нагадаємо, що у Броварах, в новому музеї, що відкрився там восени, проходить виставка унікальної зброї.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: