#

Фермера Олександра Чуприну будуть судити за вбивство кримінального авторитета Чапи

18.09.2020 10:20
Фермера Олександра Чуприну будуть судити за вбивство кримінального авторитета Чапи
Фото з мережі Інтернет

Прокурор Ставищенського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури робить спроби кваліфікувати дії фермера Олександра Чуприни не як "самооборону", а як "навмисне вбивство"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Антикор".

Зазначимо, що родина загиблого рецидивіста, неодноразово судимого за грабіж, вимагання, крадіжки та побиття вимагає через суд з фермера Олександра Чуприни моральної компенсації у розмірі 1 000 000 гривень.                                                            

Нагадаємо, що 9 квітня 2020 року на території фермерського господарства ТОВ "Любомир-3" по вулиці Пархоменка села Винарівка Ставищенського району місцевий кримінальний авторитет Чапа, раніше судимий за розбій, рекетирство та грабежі, біля п’ятої ранку увірвався на територію фермерського господарства, де проживав фермер Олександр Чуприна, почав трощити припарковані машини, бити вікна в приміщенні, де ночував фермер разом з дитиною, вимагати кошти в розмірі 10 000 доларів США, а також обіцяв підпалити ферму і спалити живцем фермера разом з дитиною.

Фермер разом з сином намагалися зв’язатися з поліцією, але йому не відповідали. Тим часом Чапа продовжував трощити все навкруги, робив спроби прорватися в приміщення, погрожував побиттям та підпалом. Варто зазначити, що з приміщення, де ночували фермер із сином, був тільки один вихід, і у разі підпалу шансів вижити у них не було. Олександр Чуприна, з метою захисту себе та своєї родини, дістав зареєстровану мисливську рушницю, відкрив двері і двічі вистрілив у темноту. Після чого викликав швидку та поліцію. Як виявилось пізніше, один із пострілів смертельно поранив нападника.

Про те, що для життя фермера та його сина була реальна загроза, можуть свідчити наступні факти. Приблизно за півгодини до інциденту, Валентин Коломієць (Чапа) побив співробітника автозаправної станції "Глуско", яка розташована на 127-му кілометрі дороги "Київ-Одеса". За свідченнями співробітників заправки  Шульги А.І. та  Колесник С.І., у той вечір Чапа придбав запальну суміш, яку пізніше слідчі знайшли на території фермерського господарства. Також у кишені Коломійця В.Г. Було знайдено чек ТОВ  "Глуско Рітейл" із зазначеною датою оплати 09.04.2020. Це підтверджує те, що загроза згоріти живцем для фермера із сином була реальна.

За добу до описаних подій рідна мати Валентина Коломійця (Чапи) зверталася до місцевого відділку поліції з проханням затримати її сина, оскільки він тяжко побив її та батька, характеризувала його як вкрай агресивного та неконтрольованого.

Згідно свідчень іншого жителя смт. Ставище, місцевого підприємця, Чапа вимагав платити "данину" з кожного бізнесу в районі, називав себе "смотрящим". Так, у випадку підприємця, якому належить мийка машин, Чапа серед робочого дня при свідках приїхав на мийку і почав вимагати у співробітників кошти за кришування. Коли йому відмовили, він жорстоко побив співробітника мийки і забрав всі кошти з каси в розмірі 600 гривен. Пізніше підстеріг підприємця на дорозі за містом, коли той з дітьми повертався додому, витягнув його дитину з машини і приставляв ножа до його шиї з погрозами зарізати, якщо батько не віддасть кошти.

Незважаючи на все вищезазначене, прокурор Ставищенського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури В.Ю. Чугаєв робить спроби кваліфікувати дії фермера Олександра Чуприни не як "самооборону", а як "навмисне вбивство".

Нагадаємо, що 9 вересня двох зловмисників з Києва, які вкрали мотоцикл у мешканця смт Ставище, засудили до п'яти років позбавлення волі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: