#

Фермери Київщині у "турборежимі" збирають равликів (ФОТО)

17.08.2020 08:15
Фермери Київщині у "турборежимі" збирають равликів (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

На почату серпня фермери у Васильківському районі Київської області оперативно починають збирати равликів, що дає змогу підприємцям вчасно "вклинитися" у європейський ринок "слизького" продукту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "AGRONEWS".

Равликівництво — це галузь тваринництва з високою доданою вартістю, тому в Україні майже стовідсотково орієнтована на експорт.

У ФГ "Агроравлик" у Васильківському районі на Київщині планують зібрати близько шести мільйонів особин равликів Helix Aspersa Muller, яких найбільше цінують за смак і поживність іспанські й французькі гурмани. Відповідність технології вирощування та якості равлика підтверджено сертифікатом Федерації равликівництва Франції.

Власник ферми Олександр Волохович задоволений товарним виглядом молюсків – вони мають темне забарвлення раківки, що вказує на високий вміст протеїну у равликовому філе. У ФГ "Агроравлик" використовують сучасну калібрувальну машину для відбору равликів прямо на полі – її перевага у відсутності травмування раківки. Це перше, на що звертають увагу імпортери, оцінюючи український продукт.

Нагадаємо, що 14 серпня на 77 км автодороги Київ - Харків - Довжанський бориспільські патрульні зупинили автомобіль Renault Magnum AE440 за порушення ПДР.



Читати "Моя Київщина" у Telegram